MADURO BLOKIRAN NA FEJSBUKU, OGLASILE SE VLASTI VENECUELE: Ovo je digitalni totalitarizam!
Foto: AP / Ariana Cubillos

kivni na poznatu kompaniju

MADURO BLOKIRAN NA FEJSBUKU, OGLASILE SE VLASTI VENECUELE: Ovo je digitalni totalitarizam!

Planeta -

Kompanija Fejsbuk blokirala je nalog predsednika Venecuele Nikolasa Madura u pokušaju da nametne svoju politiku i zakone drugim državama, navodi se u saopštenju Ministarstva za komunikacije ove države.

"Ministarstvo za komunikacije kategorički osuđuje samovolju kompanije Fejsbuk koja je, kršeći ustav Venecuele, blokirala na 30 dana zvanični nalog predsednika Nikolasa Madura, prekršivši prava 1,2 miliona njegovih pratilaca“, navodi se u saopštenju.

Ovo nije prvi put da Fesbuk i njegovi partneri Vocap i Instagram uvode sankcije sadržaju koji je objavljen na nalogu predsednika.

U oktobru 2020. godine administracija Fejsbuka izbrisala je snimak sednice na kojem je bio predstavljen preparat „karvativir“.

„Svedoci smo digitalnog totalitarizma nadnacionalnih kompanija koje žele da nametnu svoj zakon drugim državama“, naglasili u u Ministarstvu.

„Ovo nije samo akt cenzure i diktature novih medija, već i dokaz širenja blokade i bojkota koje severnoamerička imperija nezakonito koristi protiv našeg naroda“, napisao je ministar telekomunikacija Fredi Njanjes na Tviteru.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track