PESKOV: Putin još nije povukao sve crvene linije sa Ukrajinom! Makron i Merkelova znaju sve
Foto: EPA/YURI KOCHETKOV

zabrinutost zbog provkacija kijeva

PESKOV: Putin još nije povukao sve crvene linije sa Ukrajinom! Makron i Merkelova znaju sve

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin na trilateralnoj konferenciji sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom i nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, nije povukao nikakve "crvene linije" u vezi sa situacijom na jugoistoku Ukrajine, izjavio je danas portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.

Nisu se trebale crtati 'crvene linije'. Sve osnovne činjenice su dobro poznate kancelarki Merkel i predsedniku Makronu. Nije bilo potrebe za tim", izjavio je Peskov u odgovoru na pitanje o određenim publikacijama u ukrajinskim masovnim medijima.

Kako je dodao, na dnevnom redu bila su pitanja - odsustva bilo kakvih alternativa u usklađenosti sa Minskim sporazumom i problematična situacija koja je nastala u vezi sa nepoštovanjem ovog sporazuma", prenosi ruska agencija Tass.

Cilj video-konferencije, kako naglašav Peskov nije bio da se zameni platforma iz Minska i naveo naveo je i da je zvanični Kremlj zabrinut zbog potencijalnih provokacija Kijeva na jugoistoku Ukrajine koje će, kako kaže, stvoriti rizik od građanskog rata.

"Putin je tokom razgovora ukazao na potrebu da se izvrši pritisak na Kijev kako bi odustao od provokacija koje mogu dovesti do ozbiljnih posledica", rekao je Peskov.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track