NATO GENERAL PRAVDAO BOMBARDOVANJE SRJ, A SADA "PROVALIO" RUSE: Evo koji je navodno pravi cilj navodne ruske ofanzive u Ukrajini
Foto: EPA

BEN HODŽIS

NATO GENERAL PRAVDAO BOMBARDOVANJE SRJ, A SADA "PROVALIO" RUSE: Evo koji je navodno pravi cilj navodne ruske ofanzive u Ukrajini

Planeta -

Američki general u penziji i bivši glavnokomandujući NATO snaga u Eebroši Ben Hodžis, otkrio je na Tviteru koji je pravi cilj Rusije u Ukrajini.

SAD, ali i Ukrajinu zabrinjava gomilanje vojnih efektiva Rusije na ukrajinskoj granici. I dok mnogi vide to kao uvod u budući sukob oko Donbasa ili Krima, penzionisani general tvrdi da je ruski cilj sasvim drugi.

"Moguće je da je velik deo ove aktivnosti na granici i van Crnog mora namenjen da nas sve odvrati od stvarnog cilja ... zauzimanje kanala koji dovodi vodu iz Dnjepra na Krim, pod izgovorom humanitarne krize. Još jedan korak bliže Odesi.

Inače Hodžis je nedavno branio intevenciju NATO protiv SRJ 1999. godine!

“NATO intervencija u bivšoj Saveznoj Republici Jugoslaviji (SRJ) doprinela je zaustavljanju etničkog čišćenja kosovskih Albanaca i stvorila mogućnost za umerenije lidere na svim stranama da nađu političko rešenje”, stav je Hodžisa koji je preneo Glas Amerike.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track