UKRAJINSKI DRON GAĐAO NASELJE U DONJECKU: U eksploziji poginulo dete, žena povređena! Kriza preti da eskalira
Foto: Screenshot YT

obavešten obes

UKRAJINSKI DRON GAĐAO NASELJE U DONJECKU: U eksploziji poginulo dete, žena povređena! Kriza preti da eskalira

Planeta -

U ukrajinskom napadu dronova u Donjecku ubijeno je jedno dete, objavila je je Narodna milicija samoproglašene Donjecke Naprodne Republike (DPR) na kanalu Telegram.

Prema agenciji za odbranu DPR, ukrajinske trupe bacile su eksplozivnu napravu iz bespilotne letelice na naseljeno mesto, prenosi Tass

"U tom trenutku su se dva civila nalazila u njihovom dvorištu. Kao rezultat kriminalnih akcija ukrajinskih militanata, ubijeno je dete rođeno 2016. godine, dok je lokalna žena rođena 1954. godine zadobila rane i prebačena u bolnicu gde joj je pružen potrebni tretman“, navodi se u saopštenju.

Novinska agencija Donjeck izvestila je pozivajući se na miliciju DPR da se nesreća dogodila u Aleksandrovskom, kod grada Jenakijevo.

Agencija za odbranu istakla je da je to druga smrt civila u DPR od granatiranja od strane kijevskih snaga u poslednjih nekoliko nedelja nakon eskalacije duž kontaktne linije u Donbasu, budući da je 22. marta DPR izvestio da je ukrajinski snajperista u naselju na zapadu Donjecka ubio civila.

Narodna milicija DPR pozvala je OEBS-ovu Specijalnu posmatračku misiju (SMM) da dokumentuje napad ukrajinskih oružanih snaga i da pozove Ukrajinu da istraži incident kako bi identifikovala odgovorne i pozvala ih na odgovornost.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track