SVE NEOBIČNE LOKACIJE ZA VAKCINACIJU U ITALIJI: Cepe po crkvama, muzejima, taksi brodovima, ali i na tribinama!
Foto: EPA/ Claudio Peri

do septembra vakcinisati 60 miliona stanovnika

SVE NEOBIČNE LOKACIJE ZA VAKCINACIJU U ITALIJI: Cepe po crkvama, muzejima, taksi brodovima, ali i na tribinama!

Planeta -

Italija u okviru strategije vakcinacije protiv kornavirusa otvoriti vakcionacione centre na neobičnim mestima poput crkvi i muzeja.

Tako će u Veneciji od ponedeljka vakcinisati građane na prerađenom vodenom taksiju, koji će biti privezan, da može biti dostupan starijim od 80 godina.

U Monci naredne dve nedelje vakcinisaće na tribinama uz samu trkačku stazu za Formulu 1, a u kampanju vakcinacije u Napulju pridružili su se i muzeji.

Na Siciliji u kampanju su se uključile i brojne crkvene župe, koje su ponudile lekarima svoje prostore. Među drugima verenici mogu da učestvuju u službi i posete crkvu pre nego što se vakcinišu.

Inače, Italija je postavila cilj, da do septembra vakciniše 80 posto stanovništva. Do sad su u državi sa 60 miliona stanovnika podelili više od 11 miliona doza cepiva protiv korone. U Italiji planiraju da povećaju brzinu vakcinacije i da do sredine aprila meseca ove godine vakcinišu pola miliona cepljenja dnevno, da bi do kraja septembra vakcinisali skoro celu populaciju.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja