PESKOV PORUČIO: Kretanje ruske vojske blizu Ukrajine nije pretnja!
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko

nato zabrinut

PESKOV PORUČIO: Kretanje ruske vojske blizu Ukrajine nije pretnja!

Planeta -

Zvanični Kremlj saopštio je da kretanje ruske vojske blizu zajedničke granice sa Ukrajinom, ne predstavlja nikakvu pretnju za Ukrajinu ili bilo koga drugog.

"Rusija ne predstavlja pretnju nijednoj zemlji na svetu, uključujući i to da ne predstavlja pretnju za Ukrajinu. Rusija je uvek shvatala svoju bezbednost vrlo ozbiljno", izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

NATO je prošle nedelje izrazio zabrinutost zbog, kako je rečeno, velikog nagomilavanja ruske vojske u blizini istočne Ukrajine, i nakon što je Rusija upozorila da bi ozbiljna eskalacija sukoba u ukrajinskom regionu Donbasu, mogla da "uništi" Ukrajinu.

Kada je reč o novim sankcijama Ukrajine, Peskov je rekao: "Uskoro neće biti prostora za uvođenje recipročnih mera između Rusije i Ukrajine".

Odgovarajući na pitanje, da li će Moskva reagovati na sankcije, Peskov je odgovorio: „Verovatno ćemo sa Ukrajinom uskoro doći do tog stepena, da za recipročne mere neće više biti prostora“.

"Raskinućemo sve što postoji. To je loše“, naglasio je predstavnik Kremlja, dodavši da se takve vesti mogu primiti, samo sa žaljenjem.

Ukrajinska strana ne ispunjava svoje obaveze iz Minskih sporazuma, što pogoršava situaciju na istoku zemlje, izjavio je Peskov.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track