Najnovije vesti

TEKSAS ZABRANIO UVOĐENJE KORONA PASOŠA, GUVERNER PORUČIO: Ne gazite nam lične slobode! VIDEO
Foto: Screenshot Twiter/Greg Abbott

jasno

TEKSAS ZABRANIO UVOĐENJE KORONA PASOŠA, GUVERNER PORUČIO: Ne gazite nam lične slobode! VIDEO

Planeta
22:31h

Guverner Teksasa Greg Abbott potpisao je danas uredbu kojom zabranjuje vlastima da od građana traže bilo kakve "poverljive pasoše".

"Ne gazite naše lične slobode. Vakcinacija je dobrovoljna, a ne prinudna. Nastavićemo da vakcinišemo sve više i više Teksašana i štitićemo javno zdravlje, i to ćemo činiti bez gaženja ličnih sloboda Teksašana", rekao je Abot u video poruka.

Teksas je ukinuo sve represivne mere pre mesec dana, uključujući zabrane rada, ograničenja okupljanja i obavezno nošenje maski. Iako su im tada novinari i neki političari pretili da će ih to ubiti, to se nije dogodilo. U Teksasu broj slučajeva pada brže nego u nekim delovima SAD-a, poput Njujorka, gde još uvek postoje vrlo represivne mere.

"Što je više vakcinisanih građana, život se brže vraća u normalu. Teksašani neće morati pokazivati nikakve posebne dokumente da bi nastavili sa svojim životom", dodao je Abot.

Tako je Teksas postao druga država u Sjedinjenim Državama koja je zabranila Bajdenovoj administraciji uvođenje Kovid pasoša na svojoj teritoriji. Pre Abota, to je uradio Ron DeSantis, guverner Floride. Očekuje se da bi još neki republikanski guverneri mogli da donesu sličnu odluku.

Kurir.rs/Liberal.hr

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...