Najnovije vesti

HAOS U BRAZILU: Za 24 sata 4.195 mrtvih, a Bolsonaro tvrdi da karantin izaziva gojaznost
Foto: EPA / Antonio Lacerda

PANDEMIJA IZMAKLA KONTROLI

HAOS U BRAZILU: Za 24 sata 4.195 mrtvih, a Bolsonaro tvrdi da karantin izaziva gojaznost

Planeta
16:01h

U Brazilu je za poslednjih 24 sata od koronavirusa preminulo 4.195 soba, što je novi crni rekod od početka pandemije prošle godine!
 

Bolnice su na ivici kapaciteta... Prepuna intenzivna nega
Bolnice su na ivici kapaciteta... Prepuna intenzivna negafoto: AP Leo Correa

Kako prenosi BBC bolnice, u najvećoj zemlji Južne Amerike, na ivici su kapaciteta i ljudi umiru dok čekaju na pregled. Prema poslednjim podacima u Brazilu je od korone preminulo 337.364 osobe, dok je inficirano čak 13.106.058 osoba.

Brazil je posle Sjedinjenih Država druga zemlja u svetu po broju prmeinulih i inficiranih od kovid-19. Uprkos tome desničarski predsednik Žair Bolsonaro odbija da uvede vanredne mere za sprečavanje širenja virusa.

On tvrdi da bi zatvaranje ekonomiji zemlje nanalo više štete nego posledice koje izaziva virus. Bolsonaro je čak pomoću sudskih presuda poništavao neke od mera koje su uvodile regionalne vlasti.

- Karantin dovodi do gojaznosti i depresije, rekao je Bolsonaro obraćajući se grupi svojih pristalica ispred predsedničke rezidencije.

Samo u martu od koronavirusa u Brazilu je preminulo više od 66.570 osoba. Intenzivne nege u većini bolnica u zemlji su popunjene sa između 90 i 95 odsto kapaciteta. Nekoliko država je prijavilo nestašicu kiseonika i lekova.  

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...