REKORDNA PRODAJA: Redak primerak prvog broja Supermena prodat za 3,25 miliona dolara, a kad je izašao bio je skoro pa džabe!

SVETI GRAL

REKORDNA PRODAJA: Redak primerak prvog broja Supermena prodat za 3,25 miliona dolara, a kad je izašao bio je skoro pa džabe!

Planeta -

Prvi broj iz 1938. prodavao se za samo deset centi

Sveti gral među ljubiteljima stripa... Prvi broj 'Supermena'
Sveti gral među ljubiteljima stripa... Prvi broj "Supermena"foto: AP Emily Clements

Redak primerak prvog broja stripa "Supermen" prodat je za neverovatnih 3,25 miliona dolara! To je rekordna vrednost plaćena za jedan strip. Kada je objavljen daleke 1938. godine, ovaj strip se prodavao za samo 10 centi. U njemu se govori o poreklu Supermena i smatra se svetim gralom među ljubiteljima superjunaka.

Strip objašnjava kako je Supermen stigao na Zemlju sa druge planete i kako je odlučio da postane Klark Kent. Veruje se da u svetu postoji tek oko sto primeraka ovog stripa.

Konkretno ovaj strip je, prenosi BBC, bio u kutiji sa filmskim magazinima iz 30-ih godina prošlog veka i odlično je očuvan, potvrdila je aukcijska kuća "Komik konekt" u saopštenju. - Ova epizoda je pokrenula žanr superheroja. Stotine hiljada primeraka je štampano posle ove epizode - rekao je Vinsent Zarzolo, suvlasnik aukcijske kuće.

Kurir/A.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track