O PRINCU FILIPU SE OGLASIO I DONALD TRAMP: Ovog puta je zasenio i ostale bivše predsednike SAD
Foto: Steve Parsons / PA Images / Profimedia, Profimedia / Orlando Sentinel/TNS/ABACA

jasno

O PRINCU FILIPU SE OGLASIO I DONALD TRAMP: Ovog puta je zasenio i ostale bivše predsednike SAD

Planeta -

Bivši američki predsednici redom odaju poštu pokojnom princu Filipu, vojvodi od Edinburga, koji je tokom svog života službeno posetio 143 zemlje, navodi BBC.

Predsednička fondacija i institut Ronald Reagan brzo su objavili izjavu u kojoj žale za princom. U njemu je organizacija otkrila da „Tokom posete dvorcu Vindsor, jedno od najlepših sećanja predsednika Regana uključivalo je princa Filipa koji je gospođu Ragan počastio kočijom - iskustvo koje nikada nije zaboravila“. Džimi Karter je na Tviteru objavio svoje poštovanje, kao i Džordž V. Buš. „Laura i ja smo srećni što smo uživali u šarmu i duhovitosti njegovog društva i znamo koliko će mu nedostajati“, rekao je u izjavi . Barak Obama je sa svoje strane tvitovao da je princ Filip „dokazao da istinsko partnerstvo ima prostora i za ambicije i za nesebičnost“.

I Donald Tramp je otkrio šta zaista misli o vojvodi od Edinburga u izjavi poslatoj novinarima. Bivši predsednik Donald Trump nije imao ništa osim pozitivnih stvari da kaže o pokojnom vojvodi od Edinburgha. „Ovo je nezamenljiv gubitak za Veliku Britaniju i za sve kojima je draga naša civilizacija“, napisao je Tramp. "Princ Filip je definisao britansko dostojanstvo i gracioznost. On je personifikovao tihu rezervu, strogu čvrstinu i nepokolebljivi integritet Ujedinjenog Kraljevstva ... Iz prve ruke smo videli kako Monarhija predstavlja i vrši vrline Britanskog naroda - i niko to nije učinio više nego princ Filip “.

Princ Filip čuveno nije upoznao Donalda Trampa kada je Tramp doputovao u Veliku Britaniju i upoznao kraljicu Elizabetu. U to vreme, vojvoda je već bio u postupku povlačenja iz kraljevskih dužnosti. Ali iako se dvojica muškaraca nikada nisu sreli licem u lice, prema rečima grada i zemlje, Tramp je princu Filipu poklonio personalizovanu jaknu Air Force One, kao priznanje prinčevoj službi tokom Drugog svetskog rata.

Kurir.rs/The List

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track