Najnovije vesti

DA LI JE PRINCEZA LATIFA ŽIVA? UN i dalje čekaju dokaz od UAE o stanju ćerke vladara Dubaija
Foto: Youtube/Printscreen

MISTERIJA

DA LI JE PRINCEZA LATIFA ŽIVA? UN i dalje čekaju dokaz od UAE o stanju ćerke vladara Dubaija

Planeta

Ujedinjeni Arapski Emirati (UAE) do sada nisu pružžili dokaze da je princeza Latifa bin Muhamed Al Maktum, nestala ćerka vladara Dubaija, žživa, saopštile su Ujedinjene nacije.

CNN prenosi da je Kancelarija Visokog komesarijata Ujedinjenih nacija za ljudska prava (OHCHR) saopštila u petak da je od UAE zatražžila dokaz da je princeza još u žživotu, ali da ga nije dobila.

"Nemamo nijedan, a voleli bismo da vidimo jasan, uverljiv dokaz da je princeza žživa. Pokušali smo da zakažemo sastanak između visokih zvaničnika, sa novim ambasadorom UAE pri UN u Ženevi, misija je prihvatila ove zahteve, ali još uvek nemamo tačan datum", naglasila je portparolka OHCHR Marta Urtado.

Urtado je na konferenciji za novinare rekla i da bi za OHCHR bilo idelalno da se sastane sa princezom Latifom i da razgovara s njom nasamo kako bi ispitao sve aspekte situacije u kojoj se nalazi i da je to ono što će predložžiti misiji UAE u ŽŽenevi ako do sastanka dođe.

Zvaničnica UN takođe je poručila da će kancelarija pokrenuti i slučaj Latifine sestre Šamse al Maktum i zatražiti informaicje i o njenom trenutnom boravištu.

Na tajnim snimcima koje je BBC dobio u februaru i podelio sa CNN-om, princeza Latifa je tvrdila da je zadržžana kao talac u "vili preuređenoj u zatvor", bez pristupa medicinskoj pomoći.

Kao rekacija na to, Vlade Dubaija i Ujedinjenih Arapskih Emirata saopštile su da je Latifa bezbedna i pod brižnom negom svoje porodice i medicinskih radnika.

Krajem februara Latifa je britanskoj policiji poslala pismo, u koje je uvid imao i CNN, sa zahtevom da istražže navodnu otmicu njene starije sestre, princeze Šamse, iz Britanije 2000. godine.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...