PIPKAJ DEVOJČICU, SNIMI I POŠALJI DRUGIMA: Škole i policija na nogama zbog novog izazova na TikToku
Foto: Promo

pipkanje

PIPKAJ DEVOJČICU, SNIMI I POŠALJI DRUGIMA: Škole i policija na nogama zbog novog izazova na TikToku

Planeta -

Švedska policija izdala saopštenje u kojem je upozorila na uznemirujući izazov koji se pojavio na društvenim mrežama i koji bi trebalo da počne sredinom aprila.

Švedski mediji pišu da je se radi o uznemiravajućem izazovu na TikToku koji se zove “pipkanje”. Naime, od dečaka se traži da pipkaju devojčice, snime to i da snimak podele na društvenim mrežama. Policija je odmah reagovala i pozvala odrasle da prijave sumnjive zločine, a upozorene su i škole i pomoćnici na terenu.

Platforma Tiktok, koja je prošle godine imala 500 miliona korisnika širom sveta, koristi se za snimanje filmskih isečaka od 15 sekundi, koji se zatim obrađuju na razne načine. Isečkci su vidljivi u fidovima pratilaca i ostalih korisnika. U aplikaciji je takođe moguće slanje privatnih poruke.

Platforma je postala ozloglašena po svojim "izazovima", kada se korisnici izaizvaju da postave video na neku temu.

Jedan od izazova je bio ALS Ice Bucket Challenge kada su se korisnici polivali ledenom vodom kako bi se prikupila sredstva za istraživanje autoimune bolesti ASL.

Međutim, bilo je i tragičnih izazova poput blekaut izazova kada su se korisnici gušili do onesvešćivanja - taj izazov doveo je do smrti desetogodišnjeg dečaka u Srbiji i desetogodišnje Italijanke.

Švedska plicija sada održava kontakt sa terenskim pomoćnicima i školama koji su skrenuli pažnju na ono šta se događa. Internet nadzor na TikToku i drugim platformama kao što su Snepčet, Instagram i Tviter takođe se nastavlja.

Iz TikToka se još uvek nisu oglasili ovim povodom.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track