KIDNAPOVAN, PA ŽIV KREMIRAN Čovek sa Daunovim sindromom bio žrtva zle šeme: Platili za zločin da zaobiđu vladine propise
Foto: Peter PARKS / AFP / Profimedia

monstruozno!

KIDNAPOVAN, PA ŽIV KREMIRAN Čovek sa Daunovim sindromom bio žrtva zle šeme: Platili za zločin da zaobiđu vladine propise

Planeta -

Čovek sa Daunovim sindromom je kidnapovan, drogiran, strpan u kovčeg i potom kremiran živ.

Iako ovakav "zaplet" zvuči kao nešto što je previše čak i za horor film, Lin Šaoren je doživeo ovakvu sudbinu, a sve da bi se zaobišla zabrana sahranjivanja u Kini, piše "San".

Ubica, poznat samo pod prezimenom Huang, oteo je Lin Šaoren (36) kako bi njegovo telo bilo prodato i zamenjeno drugim. Huanga je zaposlila bogata porodica 2017. godine u Lufengu, provinciji Guangdong. Oni nisu želeli da kremiraju svog preminulog rođaka, pa su unajmili osuđenog ubicu da pronađe zamensko telo.

Lin Šaoren, koji je imao Daunov sindrom otet je na ulici. Huang je prisilio svoju žrtvu da popije veliku količinu alkohola, a zatim ga onesvešćenog stavio u kovčeg koji je zapečatio sa četiri čelična eksera, rekao je Huang sudu.

Kovčeg je tada zamenjen sa onim u kojem je bio rođak bogate porodice, baš kada je trebalo da bude poslat na kremiranje.

Nesrećni Lin je kremiran dok je telo rođaka odvezeno u osamljeno područje gde je tradicionalno sahranjeno u krugu porodice.

Zla šema

Rođaci su za ovu zlu šemu platili 107.000 juana (oko 14.000 evra), od čega je 90.000 juana (11.500 evra) pripalo Huangu, dok je ostatak otišao posredniku.

Lin se dve godine vodio kao nestala osoba, a onda je njegova porodica otkrila da je ubijen, nakon što je policija koristila nadzorne snimke da bi razrešila zločin, izvestio je Sohu Njuz.

Huang je uslovno osuđen na smrtnu kaznu od strane suda u Šanveju prošlog septembra.

Sahranjivanje je zabranjeno u većem delu Kine, posebno u velikim gradovima. Vlasti tvrde da kremiranje štedi prostor na zemlji i da je ekološki prihvatljivije. Neke porodice, pak, ulažu velike napore da izbegnu kremiranje, jer mnogi veruju da je sahrana jedini način na koji će mrtvi počivati u miru.

Kurir.rs/The Sun

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track