HTEO KUĆU IZ SNOVA, A DOBIO SAMO POLOVINU Potrošio 700.000 dolara a kad je video šta su radnici ostavili, umalo se nije onesvestio
Foto: Youtube/A Current Affair

bizaran slučaj

HTEO KUĆU IZ SNOVA, A DOBIO SAMO POLOVINU Potrošio 700.000 dolara a kad je video šta su radnici ostavili, umalo se nije onesvestio

Planeta -

Bišnu Arijal se iz Nepala preselio u Australiju u potrazi za boljim životom, a čitavu deceniju je štedeo za novu kuću. Međutim, umalo se nije onesvestio kada je video šta su mu radnici priredili - izgradili su svega pola objekta!

Kada je došao da vidi kako napreduje gradnja u Edmondson Parku, na jugozapadu Sidneja, u koju je uložio više od 700.000 dolara, video je da su zidari izgradili kuću dopola. Zemljište ga je koštalo skoro 400.000 dolara, a onda je za gradnju odvojio još oko 300.000.

Kupio je zemljište, a onda sklopio saradnju sa firmom "ZAC Homes" za koju se nadao da će mu izgraditi kuću iz snova za njegovu porodicu.

kuća, Bišnu Arijal
foto: Youtube/A Current Affair

Na snimku se može videti kako se objekat nalazi samo na jednoj polovini zemljišta i izgleda kao da je presečen po sredini. Jedna strana je potpuno siva i bez prozora, a druga izgleda normalno.

Arijal, inače otac dvoje dece, kaže da ga je veoma pogodio ovaj prizor. Priznaje da mu engleski jezik nije najbolji, ali je uveren da ovo nije ono što je tražio.

"Ovo nije dupleks, ovo je pola kuće. Izgleda sramotno. Obećali su da će nam kuća biti spremna za godinu dana, ali mi čekamo već tri duge godine. Kada sam došao da vidim kako napreduju radovi, shvatio sam da je sve suprotno od onoga što smo očekivali", rekao je Arijal koji je napomenuo da se kuća toliko ističe u celom komšiluku da prolaznici zastaju da je slikaju.

kuća, Bišnu Arijal
foto: Youtube/A Current Affair

"Mnogi je slikaju, misle da je ružna. Gde je moja kuća, hoću ostatak moje kuće!", besan je nesrećni vlasnik.

Građevinska kompanija se potom oglasila rekavši da je sve stvar spora, u koji je umešana i opština, a da je Arijal imao više prilika da se izvuče iz ugovora što on nije učinio. Arijal kaže da verovao u saradnju i da nije gledao u nove planove već ih je samo prosleđivao banci. Kako se navodi, komšije nisu želele da nastave sa gradnjom na susednoj parceli i zato je određeno nadležno telo odbilo da izda dozvolu za useljenje, a sa druge strane, opština želi da se drugi deo kuće izgradi.

Građevinska kompanija ističe da je na sve načine pokušavala da dobije dozvolu za useljenje, ali da oni nisu odgovorni za ovoliko odlaganje.

Agent za nekretnine Majkl Palijer kaže da bi cena zemljišta mogla da skoči, ali ne i same kuće.

"Ukoliko neko bude hteo da kupi parcelu moraće da utroši novac da sruši ovu kuću", rekao je i savetovao svima da pri kupovini nekretnina obavezno konsultuju advokate kako bi znali šta potpisuju, prenosi Dejli mejl.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track