OŠTAR ODGOVOR KREMLJA: Rusija će snažno odgovoriti na sankcije Amerike! Ambasador SAD pozvan na TEŠKE RAZGOVORE
Foto: Profimedia

povodom navodnog hakerskog napada

OŠTAR ODGOVOR KREMLJA: Rusija će snažno odgovoriti na sankcije Amerike! Ambasador SAD pozvan na TEŠKE RAZGOVORE

Planeta -

Rusija će snažno odgovoriti na nove sankcije koje su im uvele SAD, rekao je danas visokorangirani diplomatski izvor za TASS.

"Kao u ranijim slučajevima, odgovor će biti snažan", rekao je neimenovani diplomata.

Sjedinjene Američke Države uvele su nove sankcije Rusiji kojima je obuhvaćeno više od 30 pojedinaca i kompanija i odlučile da proteraju 10 ruskih diplomata.

Razlog za uvođenje novih sankcije je, kako tvrdi Vašington, mešanje Moskve u američke izbore 2020. godine i sajber napad za koji američka vlada optužuje Rusiju, prenose agencije.

Napad na softver kompanije Solar Vinds navodno je omogućio hakerima da pristupe hiljadama kompanija i vladinih agencija koje taj softver koriste.

Ambasador SAD u Moskvi pozvan na razgovor

Rusko Ministarstvo inostranih poslova saopštilo je da je neizbežno da Moskva odgovori na nove američke sankcije i pozvalo je ambasadora SAD u Moskvi na "teške razgovore".

Rusko Ministarstvo ističe da su nove američke sankcije u suprotnosti sa izjavom predsednika Džoa Bajdena da želi da normalizuje odnose sa Moskvom, što je rekao ruskom predsedniku Vladimiru Putinu ranije ove nedelje.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova rekla je da su neprijateljski koraci SAD opasno podigli temperaturu konfrontacije između Moskve i Vašingtona i da će SAD morati da plati za narušavanje bilateralnih veza.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track