APEL ĆERKE ALEKSEJA NAVALJNOG: Dozvolite doktoru da pregleda mog oca!
Foto: Printscreen Instagram/dasha_navalnaya

štrajkuje glađu

APEL ĆERKE ALEKSEJA NAVALJNOG: Dozvolite doktoru da pregleda mog oca!

Planeta -

Ćerka ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog koji štrajkuje glađu u kaznenoj ustanovi, apelovala je danas na ruske vlasti da dozvole lekaru da u zatvoru pregleda njenog oca.

Navaljni, jedan od najvećih kritičara predsednika Vladimira Putina, počeo je da odbija da uzima hranu 31. marta u znak protesta zato što mu zatvorska uprava nije dozvoljavala da ga pregleda lekar po njegovom izboru, zbog bolova u leđima i nozi.

"Dozvolite doktoru da pregleda mog oca", napisala je na Tviteru ćerka Navaljnog, Daša, dan nakon što je medicinski sindikat povezan sa tim opozicionim ruskim političarom saopštio da on ima povećan rizik od otkazivanja bubrega i da mu se vid pogoršao, prenosi Rojters.

Iz Kazneno-popravnog doma u regiji Vladimir ranije je saopšteno da Navaljni (44) dobija neophodnu medicinsku negu u skladu sa njegovim medicinskim stanjem.

Aleksej Navaljni
foto: EPA / Yuri Kochetkov

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je nedavno izjavio da će opozicioni lider dobiti svu neophodnu medicinsku pomoć u zatvorskoj jedinici ako je zaista bolestan, ali je napomenuo da nijedan zatvorenik ne može očekivati poseban tretman.

Navaljni je osuđen na dve i po godine u zatvoru, u februaru, zbog kršenja uslovne slobode, a uhapšen je na aerodromu kada se vraćao iz Nemačke, gde se oporavljao od trovanja, u Rusiju.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track