AMERIKA UPOZORAVA RUSIJU: Biće posledica ako Navaljni umre u zatvoru! Njegove pristalice najavljuju masovne proteste
Foto: EPA / MOSCOW CITY COURT

pretnje

AMERIKA UPOZORAVA RUSIJU: Biće posledica ako Navaljni umre u zatvoru! Njegove pristalice najavljuju masovne proteste

Planeta -

Američki savetnik za nacionalnu bezednost Džejk Saliven poručio je danas Rusiji da će biti posledica ako ruski opozicioni lider Aleksej Navaljni, koji štrajkuje glađu, umre u zatvoru.

Navaljni, kritičar predsednika Vladimira Putina, počeo je da odbija da uzima hranu 31. marta u znak protesta zato što mu zatvorska uprava nije dozvoljavala da ga pregleda lekar po njegovom izboru, zbog bolova u leđima i nozi, preneo je Rojters.

"Kada je reč o određenim merama koje ćemo preduzeti, razmatrammo razne opcije i u ovom trenutku ih neću objaviti, ali smo jasno stavili do znanja da će biti posledica ako Navaljni umre", rekao je savetnik američkog predsednika Džoa Bajdena u intervjuu CNN-u.

Navaljni je osuđen na dve i po godine zatvora u februaru zbog kršenja uslovne slobode, a uhapšen je na aerodromu kada se vraćao iz Nemačke, gde se oporavljao od trovanja, u Rusiju.

U međuvremenu, pristalice Navaljnog najavile su velike proteste za 21. april kojima žele da skrenu pažnju na pogoršanje njegovog zdravstvenog stanja i poručile da će to biti najveće ulične demonstracije u novijoj istoriji Rusije.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track