Najnovije vesti

HVALA TI FLOJDE, ŠTO SI ŽRTVOVAO SVOJ ŽIVOT?! Bizarna zahvalnica šefice Predstavničkog doma posle procesa veka u SAD
Foto: Screenshot/YouTube

bez komentara

HVALA TI FLOJDE, ŠTO SI ŽRTVOVAO SVOJ ŽIVOT?! Bizarna zahvalnica šefice Predstavničkog doma posle procesa veka u SAD

Planeta

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa, demokrata Nensi Pelosi zgranula je mnoge kada se posle presude policajcu za ubistvo Džordža Flojda zahvalila Afroamerikancu "što je žrtvovao svoj život za pravdu".

Nakon što je bivši pripadnik policije Mineapolisa Derek Šovin proglašen krivim za ubistvo Flojda kome je osam minuta klečao na vratu tokom hapšenja, dok mu je on govorio da ne može da diše, Nensi Pelosi je organizovala konferenciju za medije.

Obraćajući se kongresnoj crnačkoj grupi, Pelosi se najpre zahvalila poroti što je osudila Šovina a onda i samom Džordžu Flojdu što je umro.

"Svi smo videli to na TV-u, videli smo šta se desilo, hvala Bogu da je porota potvrdila ono što smo videli. Stoga, hvala ti Džordže Flojdu što si žrtvovao svoj život za pravdu, što si dozivao mamu, koliko je to samo strašno, i govorio da ne možeš da dišeš", izjavila je Pelosi i poentirala: "Tvoje ime će uvek biti sinonim za pravdu".

Pelosina izjava nije prošla nezapaženo na društvenim mrežama gde su je korisnici "razapeli" zbog izjave da je Flojd "žrtvovao" svoj život.

"Da li je to Pelosi rekla 'Džordže Flojdu, hvala ti što si žrtvovao život za pravdu'? On nije ŽRTVOVAO svoj život. Njemu je život nasilno oduzet", poručila je profesorska istorije sa Univerziteta Ilionoj i aktiviskinja Barbara Rensbi.

"Prilično sam siguran da nije planirao da ga ubije pandur", naveo je jedan korisnik dok je drugi poručio Pelosi: "Žrtvovanje je nešto što ljudi rade svojevoljno. Flojd je ubijen. Upravo smo imali suđenje zbog toga".

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...