Najnovije vesti

UNUK HARI NIJE OSTAO SA BAKOM Tužan rođendan za kraljicu Elizabetu Drugu
Foto: Profimedia

NAPUNILA 95 GODINA

UNUK HARI NIJE OSTAO SA BAKOM Tužan rođendan za kraljicu Elizabetu Drugu

Planeta

Britanska kraljica Elizabeta Druga napunila je 95 godina, a razloga za slavlje nije imala jer je pre pre pet dana sahranila supruga princa Filipa, vojvodu od Edinburga.

Bili su u braku 73 godine... Kraljica Elizabeta Druga i princ Filip
Bili su u braku 73 godine... Kraljica Elizabeta Druga i princ Filipfoto: Profimedia

Ovo je prvi put da kraljica obeležava svoj rođendan bez supruga sa kojim je pune 73 godine bila u braku. Zbog pandemije koronavirusa ni ove godine neće biti tradicionalne vojne parade. Kako je saopšteno iz Bakingemske palate kraljica će rođendan obeležiti sa malim brojm članova porodice i ove godine neće biti objavljen tradicionalni portret kraljevske porodice, jer dani žalosti zbog smrti princa Filipa traju do petka. Iz palate je saopšteno da je kraljica dirnuta pažnjom i podrškom, kao i da zahvaljuje svima na porukama koje je primila posle smrti supruga.

So na ranu kraljici Elizabeti Drugoj tužnoj zbog smrti supruga sipao je njen unuk princ Hari, koji je odlučio da se vrati novom domu u Kaliforniji dan pre njenog rođendana. Suprotno najavama Hari nije ostao u Londonu i po svemu sudeći na sastanku sa ocem i bratom, posle dedine sahrane nije došlo do pomirenja u porodici. Hari se u Kaliforniji pridružio svojoj supruzi Megan Markl, koja nije putovala na sahranu jer je u drugom stanju i sinu Arčiju.

Kurir

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...