Najnovije vesti

KAKO DO SLOBODNIH DANA? Ovaj Tajvanac je otkrio rupu u zakonu i na bizaran način prevario poslodavca
Foto: EPA/ROMAN PILIPEY

venčao se 4 puta

KAKO DO SLOBODNIH DANA? Ovaj Tajvanac je otkrio rupu u zakonu i na bizaran način prevario poslodavca

Planeta

U tajvanskom zakonu trenutno ne postoji ograničenje koliko često zaposleni može da zatraži slobodne dane za medeni mesec.

Želeći da maksimalno iskoristiti zakonom zagarantovane slobodne dane za mladence, par sa Tajvana pronašao je neobičan način da produži svoj medeni mesec - venčali su se četiri puta u nešto više od mesec dana.

Neobična priča, koju je potvrdilo ministarstvo rada u Tajpeju, postala je viralna i ukazala je na rupu u zakonu koju je jedan zaposleni pokušao da iskoristi na inovativan i pomalo bizaran način.

Tajvanske kompanije zakonski su dužne tek venčanim parovima da ponude osam dana plaćenog odsustva. Međutim, neimenovani zaposleni jedne banke odlučio je prošle godine da iskoristi rupu u zakonu i zatražio je 32 slobodna dana.

Tokom 37 dana, on i njegova supruga su se venčali četiri puta i razveli tri puta, a za svaki sklopljeni brak zatražio je osam dana odsustva.

Kako banka nije bila voljna da mu odobri toliko odsustva, on se pokažio gradskim vlastima koje su reagovale i novčano kaznile poslodavaca zbog kršenja pravila o odsustvu.

U tajvanskom zakonu trenutno nema odredbe kojom bi se ograničilo koliko često zaposleni može da zatraži odsustvo za novovenčane.

Banka, koja mu je odobrila samo osam slobodnih dana, rekla je da je zaposleni "zloupotrebio" zakon.

Zaposleni i gradski zvaničnici našli su se na žestokom udaru kritika zbog kažnjavanja banke, pa je prošle sedmice, ministarstvo rada poništilo kaznu.

Zaposleni, koji je kasnije dao otkaz, ipak nije odustao od svojih slobodnih dana i požalio se ministarstvu da mu bivši poslodavac i dalje duguje 24 dana odsustva, rekao je AFP-u zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...