NE ZAMERAJ SE MAMI Sud u slučaju najskuplje brakorazvodne parnice presudio: I sin mora da plati majci pozamašnu sumu!
Foto: EPA/ Andy Rain

nakon 5 godina borbe

NE ZAMERAJ SE MAMI Sud u slučaju najskuplje brakorazvodne parnice presudio: I sin mora da plati majci pozamašnu sumu!

Planeta -

Bivša supruga ruskog milijardera, Tatjana Ahmedova kojoj je dodeljena najveća isplata u brakorazvodnoj parnici bila je žrtva spletki supruga i njihovog sina koji će posebno morati da "plati" za "neposlušnost" majci.

Tatjana Ahmedova je u sudskoj borbi koja je trajala 5 godina dobila 453 miliona funti (504 miliona evra). Ona je, naime, optužila bivšeg muža Farhada Ahmedova, oligarha bliskog ruskom predsedniku Vladimiru Putinu, i njihovog 27-godišnjeg sina Temura Ahmedova da su sakrili bogatstvo vredno milione kako joj ne bi isplatili iznos koji joj je Vrhovni sud odobrio u poravnanju 2016. godine.

Sudija je zaključila da su protiv Ahmedove zajedno radili bivši suprug i sin. Označila je Temura "nepoštenim“ i rekla da je on bio očev "poručnik u šemama" koje su sprovedene uz njegovo "znanje i aktivnu pomoć". Optužujući ga da je više puta lagao sud, sudija je rekla da su sinu prebačene ogromne sume i zaključila da mora majci da plati oko 75 miliona funti.

Tatjana Ahmedova
foto: EPA/ Neil Hall

Ahmedova je do sada primila oko 5 miliona funti novca koji joj, prema zakonu, pripada.

Pre suđenja, zamrznuta su sva Temurova sredstva širom sveta, a sud mu je ograničio potrošnju na 3.000 funti nedeljno.

Temur smatra da majka nema pravo na 453 miliona funti očevog bogatstva koje joj je sud u Londonu odobrio 2016. zato što su se roditelji razveli još pre 20 godina zbog njene tajne veze s mlađim muškarcem. Otac je navodno ponudio majci 100 miliona funti, ali je ona u Londonu podnela zahtev za razvod i sudija joj je odobrio 41,5 odsto udela u bogatstvu ukupne vrednosti od jedne milijarde funti.

Kurir.rs/Metro.co.uk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track