Najnovije vesti

BIL GEJTS PORUČIO: Nismo bili spremni za pandemiju ali joj se KRAJ konačno NAZIRE!
Foto: Youtube/CBS Evening News

pandemija

BIL GEJTS PORUČIO: Nismo bili spremni za pandemiju ali joj se KRAJ konačno NAZIRE!

Planeta

Milijarder Bil Gejts ocenio je da se "svet nije pripremio za pandemiju koronavirusa ni blizu koliko je trebalo", ali da će vakcine protiv korone pomoći ljudima da se vrate u normalu.

"Kad nas je pandemija pogodila, shvatili smo da je to globalni problem i da moramo da organizujemo resurse na svetskom nivou. Mnogi su pomogli, naročito Ujedinjeno Kraljevstvo, Francuska i SAD, koji su zajedno sa Svetskom zdravstvenom organizacijom i našom fondacijom rekli: 'Ok, šta možemo  da uradimo?'", ispričao je Gejts u intervjuu za Skaj Njuz.

"CEPI (Koalicija za inovacije u spremnosti na epidemije) je pomogla u istraživanju vakcina, GAVI (Savez za vakcinisanje) je kupovao vakcine, Globalni fond je finansirao terapije na bazi kiseonika. To je ono što je radila naša fondacija, koristila je sve dodatne resurse i koordinirala ih na globalnom nivou", rekao je osnivač Majkrosofta.

Gejts je ocenio da je to bilo izuzetno važno jer se svet nije pripremio za pandemiju ni blizu koliko je trebalo.

Učili smo usput, ali rekao bih da, delimično zbog onog što je uradila naša fondacija, a delimično zbog novca koji su za razvoj i istraživanja dale Sjedinjene Države, sad imamo vakcine i vidimo da će ovoj pandemiji doći kraj, ocenio je Gejts.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...