INDIJSKI GLOBMASTERI IZ AZIJSKIH ZEMALJA PREVOZE KONTEJNERE ZA KISEONIK Bolnicama HITNO potrebna oprema!
Foto: India Air Force

mutirani koronavirus uzima danak

INDIJSKI GLOBMASTERI IZ AZIJSKIH ZEMALJA PREVOZE KONTEJNERE ZA KISEONIK Bolnicama HITNO potrebna oprema!

Planeta -

Indija koja se zbog velikog broja zaraženih mutiranim sojem koronavirusa suočava sa nedostatkom kiseonika u bolnicama zbog čega veliki broj ljudi umire, a da ne dođe do intenzivne nege, odlučila je da sve transportne kapacitete stavi u svrhu dopremanja kiseonika do ugroženih bolnica.

Posle specijalnih vozova i helikoptera angažovani su i transportni avioni indijskog ratnog vazduhoplovstva, koji širom regiona dopremaju kiseonik, kao i kontejnere za kiseonik, koji će biti postavljeni u najugroženijim bolnicama.

Rano jutro tako je transportni avion Indijskog RV IAF C-17 iz Singapura dopremio četiri kontejnera za kiseonik.

C-17, kontejneri, kiseonik, koronavirus
foto: India Air Force

Avion je sleteo rano jutros u avio bazu Panagrah u zapadnom Bengalu.

https://publish.twitter.com/?query=https%3A%2F%2Ftwitter.com%2FNewsMobileIndia%2Fstatus%2F1385964325962092548&widget=Tweet

Prema poslednjim informacijama u Indiji potvrđeno je 346.789 novozaraženih i skoro 2.624 umrla samo u jednom danu što je rekordan broj od kad je poečla pandemija koronavirusa u ovoj najmogoljudnijoj zemlji sveta.

Brojni svetski stručnjaci upozoravaju da uprkos alarmantnim brojkama država još nije na vrhuncu drugog talasa epidemije Kovid-19, a on će vrhunac dostići za tri nedelje.

Trenutno najalarmantnija situacija je u prestonici Nju Delhiju gde oboleli zbog nedostatka kiseonika i kreveta umiru ispred bolnica, a jedna od zdravstvenih ustanova u indijskoj prestonici je na parkiralištu formirala privremeni krematorijum, kako bi sprečila gomilanje preminulih.

Bolnice u Nju Delhiju upozoravaju da su na ivici izdržljivosti, a odeljenja intenzivne nege su svuda puna, a bolnice više nisu u stanju da primaju obolele.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track