IRANSKI TANKER PUN NAFTE NAPADNUT UZ SIRIJSKU OBALU: Očevici tvrde da se u lađu zakucao dron! Poginule tri osobe
Foto: EPA / CHRIS FETCHER/ARMY

Nove tenzije na mediteranu

IRANSKI TANKER PUN NAFTE NAPADNUT UZ SIRIJSKU OBALU: Očevici tvrde da se u lađu zakucao dron! Poginule tri osobe

Planeta -

U napadu na iranski tanker kod sirijske obale poginule su tri osobe i pogođen je jedan rezervoar sa naftom, saopštila je opoziciona Sirijska opservatorija za ljudska prava.

"Iranski tanker koji je plovio iz Irana nalazio se blizu sirijske luke Banijas. Tri osobe su poginule, među kojima dva člana posade", navela je opservatorija i dodala da ne zna ko je odgovoran za napad.

Za sada nepoznati dron zakucao se u iranski tanker pun nafte blizu sirijske obale, što je drugi napad na tanker u vlasništvu Irana posle više od mesec dana.

Iranski tanker napadnut je u subotu kod sirijske obale, što je izazvalo požar na brodu, saopštila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Državna sirijska novinska agencija SANA prenela je izjavu ministarstva nafte koje je saopštilo da je požar izbio nakon direktnog udara drona koji je došao iz pravca libanskih voda.

Ovaj napad poklopio se kako su neki ukazali sa letom protivpodmorničkog aviona P-8A Posejdon danas u blizini teritorijalnih voda Sirije i Libana. Neki su postavili pitanje kako se svaki put kad nešto eksplodira u Sriji ili Libanu na nebu istočnog Mediterana nalaze se američki avioni?!

Za sad odgovornost nije niko preuzeo, a na slikama koje su objavljene na društvenim mrežama vidi se kako kulja crni dim iz tankera.

Kurir.rs/A.M.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track