SRBI I RUSI ZAJEDNO STIŽU U GRČKU: Atina proširila listu zemalja kojima je ukinut karantin!
Foto: Profimedia

Otvoreno!

SRBI I RUSI ZAJEDNO STIŽU U GRČKU: Atina proširila listu zemalja kojima je ukinut karantin!

Planeta -

ATINA - Grčka je proširila listu zemalja čiji će građani od sutra moći bez karantina da uđu u tu zemlju, uoči zvaničnog otvaranja granica za turiste 15. maja, saopštilo je ministarstvo saobraćaja.

Grčke vlasti su ranije saopštile da građani Srbije, Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata mogu da u Grčku od sutra uđu bez odlaska u karantin.

Grčka će prema novoj odluci ukinuti ograničenja i za posetioce iz Rusije, Australije, sa Novog Zelanda, iz Južne Koreje, Tajlanda, Ruande i Singapura, navodi se u saopštenju ministarstva koje je preneo Rojters.

Promena, do koje dolazi u trenutku kada je Grčka prešla prag od 10.000 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19, usledila je ovog meseca nakon ukidanja ograničenja za posetioce iz zemalja EU, SAD i Velike Britanije, između ostalih.

Posetioci iz ovih zemalja smeju da uđu u Grčku bez provođenja sedam dana u karantinu sve dok su vakcinisani ili imaju negativan test na korona virus.

Grčka, koja je izašla iz prvog talasa pandemije prošle godine u znatno boljem stanju od mnogih drugih evropskih zemalja, bila je teško pogođena poslednjih meseci, sa sve većim brojem obolelih.

Međutim, premijer Kirijakos Micotakis izjavio je prošle nedelje da pandemija pokazuje znake stabilizacije i potvrdio planove za otvaranje vitalnog turističkog sektora 15. maja, koji čini petinu ekonomske proizvodnje, podseća britanska agencija.

Vlasti su u nedelju prijavile 1.400 novih slučajeva i 57 smrtnih slučajeva korona virusa.

Pandemija je do sada izazvala ukupno 333.129 infekcija u Grčkoj i 10.007 smrtnih slučajeva povezanih sa kovidom 19, dodaje Rojters.

(Kurir.rs / Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track