Najnovije vesti

SRAMAN SNIMAK: Policajci slomili ruku ženi sa demencijom zbog 14 dolara, snimljeni kako se smeju i čestitaju jedni drugima na tome
Foto: Printscreen/YouTube

najbolje od amerike

SRAMAN SNIMAK: Policajci slomili ruku ženi sa demencijom zbog 14 dolara, snimljeni kako se smeju i čestitaju jedni drugima na tome

Planeta

Policajce iz Kolorada koji su optuženi da su slomili ruku 73-godišnjoj ženi sa demencijom, nadzorne kamere su uhvatile kako se smeju i čestitaju jedni drugima dok gledaju snimak hapšenja.

Na snimku koji su advokati Karen Garner prikazali na suđenju vide se policajci kako se hvale hapšenjem žene kojoj su slomili ruku i dislocirali rame jer je išetala iz samoposluge ne plativši račun od 14 dolara.

Policajci su se međusobno hvalili dok je žena, i dalje sa lisicama na rukama, sedela pored njih.

"Spremni za jedan krc?", pitao je policajac Ostin Hop dok je sa drugim kolegama gledao snimak hapšenja. Hop se potom i smejao i hvalio kako je oborio stariju ženu na tlo.

Garner, koja je visoka 152cm i teška 36 kilograma šest sati nije primila medicinsku pomoć. Sama, zbunjena i u bolovima je ostavljena u ćeliji da čeka dok neko ne obavesti njenu porodicu, ispričala je njena advokatica na suđenju.

Do hapšenja je došlo nakon što je Garnerova pokušala da izađe iz Volmarta ne plativši pepsi, čokoladicu i još nekoliko namirnica. Iako je na kraju izašla iz radnje bez ičega, policija ju je uhvatila na putu do kuće.

Njeni advokati prikazali su još jedan snimak na kome se čuju policajci kako je pitaju da li "hoće odmah da bude uhapšena" dok im vidno zbunjena žena govori kako je na putu kući. Tada ju je Hop zgrabio za ruku, bacio na zemlju i stavio joj lisice.

Na snimku se čuje i jedan od prolaznika koji pita policiju da li moraju da budu toliko agresivni, na šta su mu oni odgovorili da se skloni i da ga se to ne tiče.

Policija je saopštila da nisu bili svesni incidenta sve dok porodica Garnerove nije podnela tužbu. Hop je suspendovan, dok su još dvoje policajaca poslati na plaćeno odsustvo.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...