DNO DNA: Direktorka škole pred majkom istukla šestogodišnje dete drvenom letvom jer je pokvarilo kompjuter?! VIDEO
Foto: Printscreen/Twitter

pedagoški

DNO DNA: Direktorka škole pred majkom istukla šestogodišnje dete drvenom letvom jer je pokvarilo kompjuter?! VIDEO

Planeta -

Video na kome se vidi direktorka osnovne škole na Floridi kako drvenom letvom udara 6-godišnju devojčicu zgrozio je američku javnost.

"Mržnja s kojem je udarala moju kćer...ja nikad nisam udarila svoju kćer", rekla je majka koja je i snimila video i objavila ga.

Direktorka je kaznila devojčicu zbog navodne štete koji je napravila na kompjuteru u vrednosti od 50 dolara. Majka je pozvana u školu sredinom aprila da plati štetu, ali su je umesto toga poslali u kancelariju direktorke gde je zatekla svoju ćerku sa direktorkom i sekretarkom.

Njih dve su odlučile da pred majkom kazne dete. Kako je videla da nema kamera, majka je shvatila da će morati sve da snimi kako bi joj ljudi poverovali jer, kako prenose američki mediji, ne govori dobro engleski.

"Niko mi ne bi verovao. Žrtvovala sam svoju kćer kako bi svi drugi roditelji shvatili šta se događa u školi", rekla je ona.

Kasnije tog dana je odvela dete do lekara kako bi joj dokumentovali povrede. "Dobiću pravdu za moju kćer kad već nisam mogla pred njom", rekla je majka.

Policija Klevistona i Odeljenje za decu i porodicu potrvrili su da istražuju slučaj, a advokat porodice je rekao da se trenutno ispituje i ima li dovoljno dokaza za podizanje optužnice protiv direktorke.

"Direktorka je pod istragom i sigurno će biti kažnjena za učinjeno. Škola ne dopušta nikakav oblik kažnjavanja i ovo što se dogodilo je nedopustivo. Devojčica je bila prestravljena i oseća se ranjivo", rekao je advokat.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track