Najnovije vesti

VRAĆA LI SE TRAMP NA FEJSBUK I INSTAGRAM? Odluka o sudbini naloga bivšeg predsednika SAD u sredu
Foto: Profimedia, EPA/ Samuel Corum/ POOL

šta li je sa tviterom?

VRAĆA LI SE TRAMP NA FEJSBUK I INSTAGRAM? Odluka o sudbini naloga bivšeg predsednika SAD u sredu

Planeta

Nadzorni odbor Fejsbuka saopštio je da će u sredu doneti dugo očekivanu odluku o sudbini naloga bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa na društvenim mrežama te kompanije.

Navedeno je da je Fejsbukov odbor primio više od 9.000 javnih odgovora koji se tiču suspenzije naloga Donalda Trampa na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram na neodređeno vreme.

Trampov nalog na Fejsbuku suspendovan je, nakon upada demonstranta u zgradu Kongresa u Vašingtonu 6. januara, a donošenje konačne odluke je prebačeno na nadzorni odbor, koji je nezavisno telo i može da promeni odluke koje se tiču naloga na društvenim mrežama,

Tramp je sa Fejsbuka i Instagrama suspendovan na "neodređeno vreme" dan nakon upada njegovih pristalica u Kongres koje su želele da preokrenu izborni rezultat, prenosi CNN. Slične korake su preduzeli i Tviter i Jutjub, zbog, kako su naveli, rizika od podsticanja nasilja.

"Verujemo da je rizik da dozvolimo predsedniku da nastavi sa korišćenjem naših usluga tokom ovog perioda jednotavno prevelik", naveo je tada direktor kompanije Fejsbuk Mark Cukerberg.

Iz kompanije Fejsbuk su još u januaru zatražili od nadzornog odbora da donese konačnu odluku o Trampovoj suspenziji i naveli su da je važno da o tome odlučuje nezavisno telo.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...