OSVOJIO NACIJU! Irski predsednik držao govor, a njegov pas na sve načine tražio pažnju! Pogledajte, snimak podiže raspoloženje
Foto: Printscreen Instagram/presidentirl

RAZIGRANI LJUBIMAC

OSVOJIO NACIJU! Irski predsednik držao govor, a njegov pas na sve načine tražio pažnju! Pogledajte, snimak podiže raspoloženje

Planeta -

Irski predsednik Majkl D. Higins nedavno je proslavio 80. rođendan, na čelu Republike Irske već je 10 godina i jedan je od najomiljenijih političara u toj zemlji.

Higinsov drugi mandat na čelu Irske završava se 2025. godine, a pozamašan broj Iraca ponosan je što Higins predstavlja njihovu zemlju na međunarodnoj pozornici.

Ponos irske nacije su i njegovi četvoronožni ljubimci Bród i Síoda. Kako je Síoda uginuo prošle jeseni nakon kratke bolesti, predsednik je nabavio novoga psa, Misneacha.

Upravo novi ljubimac, čije ime u prevodu s galskog jezika znači hrabrost, osvojio je naciju brzinom munje nakon njegovog nestašnog ponašanja tokom obraćanja predsednika Higinsa novinarima povodom smrti glumca Toma Hikija.

Dok su mediji prenosili reči irskog predsednika, na njegovom službenom Instagram profilu osvanuo je presladak snimak psa i Higinsa.

"Veoma je jasno da ovaj pas voli svog vlasnika... baš kao i svi mi ostali", napisao je jedan od korisnika.

"Predivna epizoda vrhunskog predsednika i njegovog vernog saputnika. Ovaj kratak snimak zaista podiže raspoloženje", napisao je drugi korisnik.

Iako je pas Misneach grickao i lizao ruku predsednika, igrao se sa njegovim odelom i na slične načine pokušavao da privuče pažnju, Majkl D. Higins predano je govorio novinarima u parku Feniks, jednom od najvećih gradskih parkova u Evropi.

Reč je o bernskom planinskom psu, inteligentnom psu tople naravi i neverovatne energije.

Snimak je objavljen i na službenom TikTok profilu predsednika gde je pregledan 150.000 puta.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track