Najnovije vesti

SVETA REKA GANG IZBACUJE TELA ŽRTAVA KORONE: Horor prizori snimljeni u Indiji UZNEMIRUJUĆE
Foto: EPA/PIYAL ADHIKARY

apokaliptične scene

SVETA REKA GANG IZBACUJE TELA ŽRTAVA KORONE: Horor prizori snimljeni u Indiji UZNEMIRUJUĆE

Planeta

Tela najmanje 40 tela reka Gang je izbacila na obalu u pograničnom pojasu država Bihar i Utar Pradeš u severnoj Indiji, saopštili su zvaničnici.

Nije jasno kako su ljudska tela dospela na obale Ganga, ali se u izveštajima lokalnih medija sugeriše da je možda reč o žrtvama kovida-19.

Pojedini mediji prenose da pronađeno čak 100 tela i da stanje u kojem su pronađena sugeriše da su bila u reci i nekoliko dana.

"Postoji mogućnost da su ova tela iz Utar Pradeša", rekao je lokalni zvaničnik Ašok Kumar za BBC nakon razgovora sa lokalnim stanovništvom i dodao da će sva tela biti sahranjena ili kremirana.

Zvaničnici su saopštili da tela izgledaju "naduveno i delimično spaljeno" i da su možda završila u reci nakon nedovršenog kremiranja koja su se obavljala duž reke Gang u Utar Pradešu, najmnogoljudnijoj državi Indije, navodi se u izveštaju indijskog informativnog kanala NDTV.

Drugi talas epidemije korona virusa hara Indijom koja je postala i epicentar globalne pandemije.

Smrtnost je znatno porasla poslednjih nedelja, pa su krematorijumi ostali bez prostora za prijem posmrtnih ostataka svih žrtava zaraze.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja