Najnovije vesti

TOLIKO JE VELIKA DA IMA SOPSTVENU JAHTU Bezos kupuje superjahtu od pola milijarde dolara FOTO, VIDEO
Foto: EPA / Michael Reynolds

SITNICA

TOLIKO JE VELIKA DA IMA SOPSTVENU JAHTU Bezos kupuje superjahtu od pola milijarde dolara FOTO, VIDEO

Planeta

Vlasnik Amazona i najbogatiji čovek na svetu Džef Bezos navodno kupuje superjahtu dugu 127 metara, a toliko je velika da ima vlastitu pomoćnu jahtu s helidromom.

Procenjena cena jahte, ne uključujući onu za podršku broda, iznosi 500 miliona dolara, a holandski proizvođač "Okeanko” nije objavio mnogo detalja o brodu nazvanom "Prodžekt 721”.

Iako je pola milijarde dolara nezamisliv iznos novca za većinu ljudi, to je samo mali deo od 75 milijardi dolara koliko je Bezos zaradio samo u 2020. godini. Prema poslednjim podacima, njegovo ukupno neto bogatstvo je nešto manje od 200 milijardi dolara.

Deonice "Amazona", koje su inače primarni izvor Bezosovog bogatstva, porasle su za neverovatnih 75 odsto prošle godine jer je pandemija pogoršala stanje potrošača u korist kompanije, a na njujorškoj berzi Volstrit masovno je uložen novac zahvaljujući Federalnim rezervama u tehnološke firme.

Bezos nije bio usamljen u sticanju tolikog bogatstva, američki milijarderi zajedno su 2020. zaradili 1,1 hiljadu milijardi dolara, što ih je učinilo gotovo 40 odsto bogatijima nego pre pandemije.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja