HARISOVA ISPALILA BAJDENA: Potpresednica SAD dobila važan zadatak koga nikako da se prihvati VIDEO
Foto: EPA/Luis Torres, Profimedia

bruka

HARISOVA ISPALILA BAJDENA: Potpresednica SAD dobila važan zadatak koga nikako da se prihvati VIDEO

Planeta -

Potpredsednica Kamala Haris, koja je 51 dan provela bez obilaženja južne granice tokom istorijskog naleta migranata, u četvrtak je dobila poverenje čelnice kongresa Nensi Pelosi.

Pelosi je rekla da ima poverenja u sposobnost Harisove da se bavi osnovnim uzrocima granične krize i naglasila napredak koji je Bajdenova administracija već postigla u "rekonstrukciji" imigracionog sistema.

„Mislim da je ona vrlo pogodna za to“, rekao je Pelosi o diplomatskim naporima da se poboljšaju uslovi u tim zemljama kako migranti ne bi napustili dom.

Harisova je primio kritike republikanaca zbog toga što je prošao 51 dan bez suočavanja sa pitanjima ili obilazeći južnu granicu tokom istorijske navale. Predsednik Bajden najavio je u martu da će Harisova voditi napore administracije da se pozabavi tim problemom.

Njeni klevetnici smatraju da je njena odluka da izbegne granicu ukorenjena u politici. Neće biti lako popraviti, a ako se kriza oduži tokom Bajdenovog predsednikovanja, to će Harisovu koštati ozbiljnog političkog kapitala i naštetiti svim budućim planovima jene kandidature za predsednika, kažu oni.

Njeni branioci napade vide kao pokušaj republikanaca da postignu političke poene. Bela kuća rekla je da nikada nije njen posao da obilazi granicu. Njen posao je da ostvari diplomatsku pobedu sa Meksikom i zemljama severnog trougla i dođe do osnovnog uzroka krize, koju demokrate krive za prethodnu administraciju.

Los Anđeles Tajms objavio je u sredu izveštaj u kojem se za „nestašnu partizansku pripadnost“ krive republikanci, ali je istakao da se sve češće pozivaju među „nestranačkim stručnjacima za politiku“, kao i nekim demokratama da bi ona trebalo da poseti granicu.

Demokratski kongresmen Henri Kuler, rekao je za list da Harisova "po mom mišljenju igra oprezno ne baveći se granicom".

Kurir.rs/Fox

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track