FABRIKE KOKAINA U GUSTOJ ŠUMI: Uništene tri mega-fabrike u Boliviji! Mogu da proizvedu skoro TONU dnevno!
Foto: Profimedia / LUIS GANDARILLAS / AFP

TEŽAK UDARAC

FABRIKE KOKAINA U GUSTOJ ŠUMI: Uništene tri mega-fabrike u Boliviji! Mogu da proizvedu skoro TONU dnevno!

Planeta -

Bolivijske vlasti saopštile su danas da su zadale značajan udarac proizvođačima kokaina, nakon što su otkrile i uništile tri mega-fabrike, koje mogu dnevno da proizvedu oko 900 kilograma kreka.

Policija je pronašla improvizovane fabrike pokrivene ciradom skrivene u šumskim rezervatima i nacionalnim parkovima u istočnoj provinciji Beni, centralnoj provinciji Kočabamba i južnoj provinciji Santa Kruz, saopštilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova, preneo je Rojters.

Džejmi Mamani, zamenik ministra za socijalnu odbranu i kontrolisane supstance, izjavio je da su bolivijski odredi za borbu protiv droge zaplenili rekordnih 7,41 tonu kokaina u protekla četiri meseca.

"Izvodimo operacije na celoj našoj teritoriji, duž granica i područja gde borba protiv trgovine drogom ranije nije bila postignuta", rekao je on.

Bolivijska policija za borbu protiv droge nastavila je uništavanje useva koke u njihovim uobičajenim zonama uzgajanja Los Jungasu i El Čapareu, koje je bilo suspendovano tokom pandemije korona virusa.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia / AFP / LUIS GANDARILLAS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track