Najnovije vesti

OPKOLJENA SI! Divlje svinje opljačkale ženu u Rimu, morala da im preda punu kesu namirnica
Foto: Shutterstock

bile gladne

OPKOLJENA SI! Divlje svinje opljačkale ženu u Rimu, morala da im preda punu kesu namirnica

Planeta

Žena koja je izašla iz samoposluge i uputila se ka svom automobilu na parkingu u Rimu u jednom momentu se našla okružena čoporom divljih svinja.

Pošto je životinje nisu ostavile na miru, ona je morala da se "preda" i ostavila im je punu kesu.

Pojava divljih svinja na ulicama glavnog grada Italije nije neuobičajena pojava ali je u poslednje vreme sve češća pa se povodom ovog događaja oglasila i gradonačelnica Virdžinija Rađi.

Čopor divljih svinja od kojih četiri odrasle i četiri mladunčeta, pratili su i opkolili ženu koja je nosila kesu iz nabavke, približili su joj se, prvo pokušale da joj otmu kesu a zatim je nisu ostavili na miru sve dok im nije prepustila plen.

Divlje svinje se često mogu videti na ulicama Rima kako brljaju po kontejnerima u potrazi za hranom i primećuje se da se uopšte ne plaše ljudi što može biti opasno naročito kada su u čoporu i kada majka oseti da možda treba da brani mladunce.

Ova grupa divljih svinja veselo je mahala repovima dok je izvlačila iz kese ono što je žena kupila pre samo nekoliko minuta.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Rađi oglasila se povodom ovog događaja rekavši da to nije njena odgovornost kao gradonačelnice već regiona koji mora da se pobrine za divlje životinje koje se sve češće pojavljuju na ulicama italijanskih gradova u potrazi za hranom ili prateći miris koji dolazi iz prodavnica i restorana.

Pre izvesnog vremena su dve divlje svinje, koje su se otimale oko plena iz kontejnera, napale ženu koja je šetala svog psa.

"Postalo je nemoguće izaći iz kuće. Oni se više ničega ne plaše i često se "svađaju" oko plena iz kontejnera, mi se osećamo kao zarobljenici u vlastitim kućama" - svedočenja su stanovnika tog dela grada.

U Februaru ove godine jedan od građana Luka, bio je napadnut od strane izuzetno velike divlje svinje koja je jurila za njim i njegovim psom.

"Spasao sam se samo jer sam mlad i bavim se sportom pa sam zaista brzo trčao. Nikada nisam video tako veliku divlju svinju. Mislim da je to bio mužjak koji je bio vođa čopora" - izjavio je Luka za medije.

Divlje svinje se sve češće viđaju kako šetaju ulicama, na parkinzima tržnih centara i u parkovima.

Kurir.rs/RTS

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track