SKUPO ISKUSTVO: Neko je za mesto na Bezosovoj letelici za put u svemir spreman da plati malo bogatstvo od 2,4 miliona dolara
Foto: Profimedia

razgledanje koje košta

SKUPO ISKUSTVO: Neko je za mesto na Bezosovoj letelici za put u svemir spreman da plati malo bogatstvo od 2,4 miliona dolara

Planeta -

Kompanija milijardera Džefa Bezosa primila je više od 5.200 ponuda iz 136 različitih zemalja u prvom krugu nadmetanja.

Blue Origin, privatna raketna kompanija milijardera Džefa Bezosa, saopštila je da je trenutno najviša ponuda za mesto u svemirskoj letelici Nju Šepard 2,4 miliona dolara u drugom krugu nadmetanja.

Kompanija je navela da je primila više od 5.200 ponuda iz 136 različitih zemalja u prvom krugu. Drugi krug nadmetanja za mesto na svemirskom letu je krenuo sa ponudom od 1,4 miliona dolara.

Nadmetanje će trajati do 10. juna i završiće se 12. juna sa onlajn aukcijom koja će ići uživo.

Raketna kompanija će 20. jula poslati svoju letelicu na njen prvi suborbitalni let razgledanja. Nadaju se da će let biti prelomna tačka koje će pokrenuti novu eru privatnih komercijalnih putovanja u svemir.

Raketa i kapsula Nju Šepard dizajnirane su da autonomno prevezu šest putnika na visini od više od 100 kilometara iznad Zemljine površine.

Agencija Rojters je 2018. prenela da BluOridžin planira da putnicima naplati vožnju barem 200.000 dolara, na osnovu procene planova Bezosovog suparnika, milijardera Ričarda Bransona i njegove firme Virgin Galactic, ali se ta procena očigledno ispostavila kao pogrešna.

Kurir.rs/Agencije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track