BAJDEN NIJE SPOSOBAN DA VOZI KAMION: Snimak navodno pokazuje prevaru u Fordovoj fabrici, predsednikovo vozilo imalo 2 volana VIDEO
Foto: AP

uspavani džo ima novi gaf

BAJDEN NIJE SPOSOBAN DA VOZI KAMION: Snimak navodno pokazuje prevaru u Fordovoj fabrici, predsednikovo vozilo imalo 2 volana VIDEO

Planeta -

Trampu naklonjen blog podstakao je u sredu bizarnu teoriju zavere, tvrdeći da predsednik Džo Bajden zapravo nije vozio tokom događaja u utorak u kojem je 78-godišnjak pokazao vozačko umeće provozavši električni kamion ispred medija.

Tvrdnja je potekla sa desničarskog bloga Gejtvej Pandit, poznatom po prilično čudnom odnosu sa činjenicama. Publikacija je u postu tvrdila da Bajden nije vozio, već se "pretvarao" da je za volanom električnog testnog kamiona Ford F-150 tokom posete pogonu kompanije Ford Motor iz Dirborna u državi Mičigan.

„Bajden je neplanirano posetio Fordov poligon na kojem se inače sprovode bezbednosni testovi, i imao je priliku da testira novi Ford F-150 Lightning - električno vozilo koje Ford proizvodi u fabrici u Dearbornu u Mičigenu,“ CNN je izvestio u utorak.

„Ovaj skot je brz“, rekao je Bajden nakon što je provozao kombi

Međutim, u sredu je osnivač bloga Džim Hoft isplivao ideju da Bajden zapravo nije upravljao kamionom.

„Nakon njegovog govora, 70-godišnjak je seo u električno vozilo gde se pretvarao da vozi“, tvrdio je Hoft. „Sve je ovo bila predstava njegovih menadžera da bi Bajden izgledao kao da je on glavni.“

Hoft, koga opisuju kao „pro-Trampovog teoretičara zavere i obmanjivača“, nastavio je sa pisanjem da „Džo nije vozio“ pre nego što je tvrdio, „da je sve to bio štos“.

Do srede popodne, članak je već podeljen preko 3.000 puta samo na Fejsbuku, navodi SharedCount.com. Članak nastavlja da se razvija na platformama društvenih medija uprkos jasnoj laži - prema fotografijama, video zapisima i izveštajima očevidaca da je Bajden očigledno vozio vozilo, sa dve ruke čvrsto na volanu.

Ipak, Skaj Njuz Australija je objavio video u kome se vidi da kamion koji je Bajden navodno vozio ima dva volana!

Pogledajte:

Kurir.rs/Salon/Sky News Australia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track