LAGALA DA JOJ ĆERKA UMIRE kako bi prikupila novac za putovanja, kuću i troškove, a dete slala kod psihologa da se spremi za smrt!
Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO

majka

LAGALA DA JOJ ĆERKA UMIRE kako bi prikupila novac za putovanja, kuću i troškove, a dete slala kod psihologa da se spremi za smrt!

Planeta -

Jedna majka iz Ohaja osumnjičena je da je lažirala terminalnu bolest svoje ćerke kako bi prikupila novac za putovanja, kuću i druge troškove.

Kako prenosi CNN, fondacija koju je Lindzi Abul osnovala kako bi prikupila novac za lečenje ćerke više nije aktivna, a više od 4000 dolara je vraćeno dobrotvorima.

"Radimo sa lokalnim organima reda i pomažemo u istrazi. Ovakve zloupotrebe su retke a ako se dogode, onda želimo da donatori budu zaštićeni", rekli su iz GoFundMe organizacije koja pomaže ljudima u organizovanju fondacija i prikupljanju sredstava.

U tužbi podnetoj porodičnom sudu okruga Stark se navodi da ne postoje nikakvi medicinski dokazi koji bi potvrdili tvrdnje majke da joj je ćerka bolesna.

Abul je navodno tri godine slala ćerku kod psihologa kako bi "naučila kako da prihvati svoju smrt" i poručila savetnici, koja je odlazila na porodiljsko, da devojčica "možda neće biti živa" kada se ova vrati na posao.

U sudskom podnesku se navodi i da, kada ju je policija optužila da je lagala o zdravstvenom stanju svoje ćerke, Abul rekla da to nije uradila "namerno".

O devojčici se sada brine socijalna služba pošto je njenom ocu dozvoljeno da je viđa samo u prisustvu Abulove.

U tužbi se navodi i da Džejmi Abul nije mogao da donosi bilo kakve medicinske odluke vezano za svoje dete, kao i da nije imao pristup medicinskom kartonu i podacima ćerke.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track