MISTERIJA NESTALE PRINCEZE IZ DUBAIA: Latifa snimljena u tržnom centru, vlasti hitno povukle snimak VIDEO
Foto: (lyndabouchikhi/Instagram

drama

MISTERIJA NESTALE PRINCEZE IZ DUBAIA: Latifa snimljena u tržnom centru, vlasti hitno povukle snimak VIDEO

Planeta -

Oteta ćerka vladara Dubaija viđena je u javnosti prvi put posle skoro tri godine.

Tri meseca nakon objavljivanja šokantnih video zapisa koje je snimila princeza Latifa al Maktum, slikana je u tržnom centru sa svojim prijateljima.

Vlasti Dubaija sankcionirale su objavljivanje fotografije nakon što su pristalice podržane od UN-a zatražile 'dokaz života' nakon objavljivanja video zapisa i strahova za njen život.

Oni su najnoviji potez opisali kao "izuzetno značajan" i nadaju se da bi to moglo dovesti do toga da joj bude dozvoljeno da napusti Ujedinjene Arapske Emirate.

Latifa, 34, slikana je sa dva prijatelja u tržnom centru Emirates Mol u Dubaiju.

Fotografija je objavljena na Instagram nalogu jednog od njenih saputnika, njenoj dugogodišnjoj prijateljici.

To je prvi put da je viđena u javnosti od inscenirane 'fotografije' sa bivšom irskom predsednicom Mari Robinson u decembru 2018.

Ranije ove godine Latifa je iz zarobljeništva prošvercovala seriju video snimaka sa zastrašivanjem, opisujući sebe kao svog oca "Šeik Muhamed al Maktum".

Govoreći prvi put posle tri godine javno, 34-godišnja kraljevska zatvorenica živopisno opisuje kako se njen dramatični pokušaj bekstva u kojem su učestvovali jet-skiji i jahta završio njenim brutalnim povratom i prisilnom repatrijacijom.

U žestokom video snimku snimljenom nakon njenog neuspelog bekstva, princeza kaže: "Ja sam talac. A ova vila je pretvorena u zatvor. Svi prozori su zatvoreni rešetkama.

'Napolju je pet policajaca, a unutra dve policajke. Ne mogu ni da izađem na svež vazduh. U osnovi, ja sam talac. '

Latifa je pobegla iz Dubaija u februaru 2018. godine nakon što je snimila uznemirujući video u kojem je otkrila svoju problematičnu vezu sa ocem.

Uhvaćena je na jahti uz obalu Indije i nasilno vraćena u Dubai gde je 'zatvorena' u vili i danonoćno je čuvana

Nakon objavljivanja video snimaka iz februara 2021, Ujedinjene nacije su zahtevale da vide dokaz o životu i zatražile su oslobađanje Latife.

Kampanja Oslobodite Latifu nedavno je tražila izricanje sankcija vladaru Dubaija zbog neuspeha da pusti ćerku i ispuni zahteve UN-a.

David Hej iz kampanje rekao je: "Potvrđujemo da je u kampanji bilo nekoliko potencijalno značajnih i pozitivnih pomaka".

"U ovoj fazi ne nameravamo dalje da komentarišemo, u odgovarajuće vreme biće izdata nova izjava".

Kurir.rs/Daily mail

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track