JEDNO VENČANJE I 128.000 SAHRANA Tviter eksplodirao posle venčanja britanskog premijera Borisa Džonsona
Foto: EPA/ NEIL HALL

hit

JEDNO VENČANJE I 128.000 SAHRANA Tviter eksplodirao posle venčanja britanskog premijera Borisa Džonsona

Planeta -

Venčanje Borisa Džonsona i Keri Simonds uzburkalo je društvene mreže.

Premijer se oženio svojom verenicom u Vestminsterskoj katedrali a događaj je bio držan u apsolutnoj tajnosti, sa gostima koji su pozivnice dobili u poslednjem trenutku, zbog čega su mediji tek sinoć saznali da svadbu.

Tviteraši su momentalno reagovali šaleći se na račun mladenaca koji žive zajedno u Dauning stritu od kada je Džonson postao premijer 2019.

Džonson (56) i Simonds (33) objavili su prošle godine da su vereni a njihov sin, Vilfred Lori Nikolas Džonson rođen je u aprilu 2000.

Konzervativni premijer našao se na žestokom udaru kritika zbog načina na koji je vodio krizu izazvanu pandemijom koronavirusa, a stvari su se dodatno usijale posle svedočenja njegovog bivšeg savetnika Dominika Kamingsa pred parlamentarnim komitetom koji ga je optužio da je zbog pogrešnog vođenja pandemije izazvao hiljade nepotrebnih smrti.

Džonson je inače poznat po komplikovanom privatnom životu. Bivši gradonačelnik Londona u jednom trenutku je bio otpušten iz političkog tima Konzervativne stranke jer je lagao o svojoj vanbračnoj aferi.

Dva puta se razvodio i odbija da kaže koliko dece ima.

U međuvremenu, oglasio se i sveštenik, otac Mark Dju koji se zapitao zašto je dva puta razvedenom Džonsonu dozvoljeno da se venča u crkvi, dok on mora svojim parohljanima da objašnjava da "nije moguće" da se drugi put venčaju u božjoj kući.

Iako je Džonson bio dva puta oženjen, nijedna ceremonija nije bila katolička pa je, tehnički i u očima katoličke crkve, ovo njegov prvi brak. Međutim, katolici koji su razvedeni ne mogu ponovo da se venčaju u crkvi, a Džonson je kršten kao katolik, po majčinoj želji.

Kurir.rs/K.P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track