PENTAGON IPAK PRIZNAO: Radarski snimak kako gomila NLO okružuje ratni brod je autentičan! VIDEO
Ilustracija, Foto: AP/ Mass Communication Specialist 1st Class Brian M. Wilbur /US Navy, Profimedia

konačno

PENTAGON IPAK PRIZNAO: Radarski snimak kako gomila NLO okružuje ratni brod je autentičan! VIDEO

Planeta -

Snimak na kojem se vidi najmanje devet NLO-a koji se roje oko američkog ratnog broda potvrdio je Pentagon kao autentičan nakon što je snimak javno objavio ekspert za NLO.

"Mogu da potvrdim da je video koji ste poslali snimljeno od osoblja mornarice i da ga je UAPTF (Neidentifikovana radna grupa za vazdušne pojave) uključio u svoja tekuća ispitivanja", rekao je portparol Pentagona dopisniku NBC-a.

Brod se nalazio u blizini obale San Diega, u Kaliforniji, 15. jula 2019. godine, izvestio je Džeremi Korbel, koji je video objavio 27. maja.

Video je, prema Korbelu, u Borbenom informativnom centru USS Omaha snimio tim osoblja Vižual Intelidžense Personel.

Tvrdi da jedinstvene, nikada pre objavljene video snimke od 43 sekunde prikazuju grupu neobičnih letelica zarobljenih elektro-optičkim podacima, tehnologiju koja vodi radar koji se obično instalira na avione, brodove i zemaljske baze.

Na video snimku se čuje kako jedan operater govori: "Kolo 781 je upravo ubrzalo do 46 čvorova. 50 čvorova. Približavaju." Tada se čini da se jedan od predmeta ubrzava do "138 čvorova. Oni idu brzo. Oh, okreće se. "

Ekvivalent od 138 čvorova je 250 km na sat.

Prema Korbelu, jedan od članova posade USS Omaha rekao je: "Najupečatljiviji dokaz kojem smo bili svedoci bila je njihova izdržljivost. Događaj je trajao više od sat vremena, a svi kontakti su jednostavno nestajali. Nikada nismo uspeli da razaznamo kuda su otišli".

Korbel je tvrdio da je u incidentu umešano 14 NLO-a, zabeleženih u snimcima za koje kaže da neće biti objavljeni u javnosti. Dalje je napomenuo da bi taj broj mogao biti mnogo veći pošto je deo letelica nestao iz sistema za praćenje, verovatno zato što su potonuli u vodu ili se popeli na visinu iznad mogućnosti otkrivanja mašine mornarice.

Ova vrsta potvrde podataka sa više platformi iz podataka senzora jedinstvena je i retka, primetio je Korbel, dodajući da potkrepljuje prethodno objavljeni neklasifikovani video snimak koji prikazuje sferični NLO koji je navodno snimila mornarica, a koji na kraju snimanja zaranja u voda.

Predstavnici Pentagona nisu odgovorili na zahtev Epok tajmsa za komentar.

Kurir.rs/Epoch Times

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track