DUG VEĆI OD MILIJARDU DOLARA Tramp prodaje svoj hotel u Vašingtonu!
Foto: Profimedia / Niall Carson

PONESTALO KEŠA

DUG VEĆI OD MILIJARDU DOLARA Tramp prodaje svoj hotel u Vašingtonu!

Planeta -

Bivši predsednik Amerike Donald Tramp ponovo je ponudio na prodaju svoj hotel koji se nalazi na Aveniji Pensilvanija u Vašingtonu!

Tramp nije vlasnik zgrade u prestonici SAD već je dugogodišnji zakupac, potvrdile su federalne vlasti. Bivši šef Bele kuće u gubicima je procenjenim na 1,1 milijardu dolara usled pandemije koronavirusa. Prihodi njegovih kompanija smanjeni su znatno jer su hoteli prazni, kao i golf tereni, dok je rast zabeležen u prodaji nekretnina.

Najava prodaje hotela koji ima 263 sobe nije iznenađenje, imajući u vidu da Tramp od odlaska iz Bele kuće ima velikih problema s novcem. On je nedavno uzeo pozajmicu od 1,2 milijarde dolara, i to na ime nebodera u San Francisku, jednog od najvrednijih u svojoj imovini. Tramp za prodaju hotela traži oko 500 miliona dolara. Posao je poverio svom sinu Eriku. Vašington post je preneo da je Tramp pokušao da proda hotel u prestonici još 2019. godine, ali da tada nije bilo zainteresovanih kupaca.

Tokom pandemije prihodi hotela su pali za više od 62 odsto. Pojedini mediji su preneli da Tramp po svaku cenu želi da na zgradi hotela ostane ime njegove kompanije i posle prodaje nekretnine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track