SIBIRSKI VUKODLAK Serijski ubica na dve doživotne kazne dobio još 10 godina: Bivši policajac učestvovao u više od 80 ubistava FOTO
Foto: Anton Klimov / AFP / Profimedia

dijagnostikovana ubilačka manija

SIBIRSKI VUKODLAK Serijski ubica na dve doživotne kazne dobio još 10 godina: Bivši policajac učestvovao u više od 80 ubistava FOTO

Planeta -

Ruski sud je osudio bivšeg policajca Mihaila Popkova, serijskog ubicu poznatog kao "vukodlak", na još deset godina zatvora, nakon što su mu prethodno izrečene dve doživotne kazne zatvora zbog 81 ubistva, saopštila je danas pres služba ruskog istražnog odeljenja u Irkutskoj oblasti.

On je 2020. godine priznao još dva ubistva, podseća ruska agencija TASS.

"Dana 4. juna, Gradski sud u Angarsku proglasio je Mihaila Popkova krivim. Uzimajući u obzir stav državnog tužilaštva, on je osuđen na devet godina i osam meseci zatvora", navodi se u saopštenju pres službe.

S obzirom na prethodno izrečene kazne, njegova konačna kazna je, kako je saopšteno, doživotna kazna po posebnom režimu u koloniji.

Mihail Popkov, serijski ubica, Rusija
foto: Anton Klimov / AFP / Profimedia

Brutalno ubistvo dve žene, za koje je bivši policajac dobio treću kaznu, počinjeno je 1995. godine u Angarsku. Telo jedne od žrtava nije pronađeno, navodi se u sudskim dokumentima.

Mihail Popkov, poznat i kao "vukodlak"" i "angarski manijak", počinio je niz teških ubistava od 1992. do 2010. godine u Irkutskoj oblasti.

On je 2012. godine uhapšen u Vladivostoku, pošto je potvrđeno njegovo učešće u 81 ubistvu i u tri pokušaja ubistva žena.

Popkov je bivši policajac koji je napustio policijsku službu 1998. godine.

Prema rezultatima psihijatrijske procene, Popkovu je dijagnostikovana "ubilačka manija", odnosno stanje kada osoba ima iracionalnu želju da nekog ubije.

Ipak, masovni ubica je proglašen duševno zdravim.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track