Najnovije vesti

PLAVA LAGUNA MAMI DIVNOM BOJOM, ALI DONOSI PAKAO: Ovo je najopasnije jezero u Engleskoj, kao da se kupate u izbeljivaču!
Foto: david scott simpson / Stockimo / Alamy / Alamy / Profimedia

opasno prilaziti

PLAVA LAGUNA MAMI DIVNOM BOJOM, ALI DONOSI PAKAO: Ovo je najopasnije jezero u Engleskoj, kao da se kupate u izbeljivaču!

Planeta

Na brdu iznad Bakstona u Engleskoj nalazi se plava laguna, ali iako su njene boje primamljive policija upozorava građane da klone ovog mesta jer je veoma opasno.

Naime, plava laguna u kamenolomu krečnjaka Harpur Hilu, zapravo je veštačko jezero čija je voda veoma toksična zbog visokih alkalnih PH vrednosti. vlasti upozoravaju da je kupanje u ovakvoj vodi nalik na "kupanje u izbeljivaču".

Bakston, plava laguna
foto: Chris Craggs / Alamy / Alamy / Profimedia

Kako je lepo vreme izmamilo mnoge napolje, policija je sada na terenu i upozorava ljude da se klone jezera. Međutim, tokom godina bilo je dosta onih koji su se oglušivali o preporuke, pa čak se i kupali iako postoji rizik po zdravlje. Toksične materije mogu izazvati iritacije na koži i mučninu.

Jezero se nalazi blizu napuštenog industrijskog postrojenja iz koga su godinama tekle otpadne vode i raznorazni otrovi. Takođe, kupačima prete i mnogobrojni bačeni predmeti koji su sakriveni u vodi.

Na dnu ima i olupina automobila i leševa životinja.

Stanovnici okolnih mesta znaju za to, ali policija najviše problema ima s ljudima koji dolaze na vikend i koje često zavara prekrasna plava boja. Vlasti su čak nekoliko puta jezero napunile crnom bojom kako bi sprečile turiste da dolaze, ali uzalud. Posle dve godine, jezero je ponovo poprimilo plavu boju, a posetilaca koji žele da naprave po koji selfi je sve više.

Kurir.rs/Dejli mejl

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track