Najnovije vesti

REKORDNA ZAPLENA Na Malti zaplenjeno 740 kilograma kokaina: Pronađen u kutijama sa bananama, trebalo da bude iskrcan u Sloveniji
Foto: EPA/ DOMENIC AQUILINA

u vrednosti od 100 miliona evra!

REKORDNA ZAPLENA Na Malti zaplenjeno 740 kilograma kokaina: Pronađen u kutijama sa bananama, trebalo da bude iskrcan u Sloveniji

Planeta

Kokain u vrednosti 100 miliona evra otkriven je u utorak na Malti u kontejneru sa bananama koji je trebalo da bude iskrcan u Sloveniji.

Zaplenjeno je rekordnih 740 kilograma kokaina koji bi, po procenama, uličnom prodajom doneo 100 miliona evra, a kontejner u kojem je droga nađena bio je na putu iz Ekvadora u Sloveniju, prenose slovenački mediji objavu malteške carine.

Reč je o rekordnoj zapleni kokaina u sredozemnoj ostrvskoj državi, većoj od prošlogodišnje zaplene 612 kilograma droge u brodu koji je putovao na liniji Ekvador-Kolumbija-Libija.

Malteška carina je saopštila da je otkriće droge rezultat operacije koja je trajala duže vreme. Uz ostali teret pregledano je 1.080 kutija banana, od čega je 37 kutija uz banane sadržalo ukupno 740 paketa bele materije. Laboratorijski je utvrđeno da se radi o kokainu vrlo visoke čistoće.

O pronalasku droge obaveštena je posebna jedinica malteške policije za borbu protiv droga i dežurni sudija Karolin Faruđa Frendo koja vodi istragu.

Kurir.rs/Jutarnji list

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...
track