TALIBANI PREGAZILI GRAD U PROVINCIJI KUNDUZ Jurnuli hamvijima, vojska se razbežala! Vlasti: To je taktičko povlačenje VIDEO
Foto: Printscreen, Google maps

pADAJU KAO DOMINE

TALIBANI PREGAZILI GRAD U PROVINCIJI KUNDUZ Jurnuli hamvijima, vojska se razbežala! Vlasti: To je taktičko povlačenje VIDEO

Planeta -

Talibanski pokret u munjevitoj ofanzivi koja je počela juče zauzeo je grad Khanabad u provinciji Kunduz

Sukobi su počeli u nedelju između Talibana i Avganistanek nacionalne armije.

U sukobima je poginulo 20 avganistanskih vojnika. Pad grada u ruke Talibana potvrdile su i vladine snage koje su navele da je u pitanju samo taktičko povlačenje i da će uskoro cela provincija Kunduz biti očišćena od Talibana.

Na snimcima koji su se pojavili na društvenim mrežama vidi se avganistanska vojna baza po kojoj šetaju Talibani dok odjekuju detonacije i pucnji. Na snimku se vide i napuštena vozila. Da bi potvrdili pad grada Talibani su slikali gradske ulice u okolini baze kako bi pokazali da je grad u njihovim rukama.

Šah Mahmud Naemi, zamenik šefa provincijskog saveta Farah, potvrdio je u Kabulu da su vladine snage izgubile kontrolu nad okrugom Lash va Juvain na jugozapadu provincije Farah nakon što je u subotu uveče, 12. juna, blizu 300 militanata napalo centar okruga sa 80 vozila.

Sve vojne baze pale su pod talibane. Gotovo 110 snaga bezbednosti i odbrane koje su bile stacionirane u okrugu pružale su otpor Talibanima od 10. - 13. juna, ali veza sa sedištem policije okruga od tada je izgubljena, precizirao je lokalni zvaničnik.

Prema dosadašnjim podacima u ruke Talibana palo je ukupno 18 okruga.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track