FILMSKA PLJAČKA U MODENI: Prvo put posuli ekserima, pa naterali kamiondžije da naprave barikade, ali su na kraju neslavno prošli!
Foto: Youtube/Corriere della Sera

hteli da opljačkaju blindirana vozila

FILMSKA PLJAČKA U MODENI: Prvo put posuli ekserima, pa naterali kamiondžije da naprave barikade, ali su na kraju neslavno prošli!

Planeta -

Prošla noć bila je veoma burna u italijanskoj Modeni kada su pljačkaši pokušali da napadnu blindirano vozilo i ukradu novac i druge vrednosti, javlja agencija Ansa.

Pljačkaši su, kao u nekom filmu, prvo blokirali auto-put na južnom izlazu iz Modene, prosuli po putu eksere da bi onemogućili saobraćaj, zaustavili i pod pretnjom oružjem oteli dva vozila koja su zapalili, a onda su zaustavili i dva kamiona i prisilili vozače da ih postave dijagonalno, kao barikadu.

I pored ovakvih priprema, napad i pljačka nisu uspeli i srećom, kako je saopštila policija, nije bilo ni žrtava ni povređenih, iako svedoci govore da su čuli eksplozije i pucnjavu.

Dim i plamen zapaljenih vozila moglisu se videti kilometrima daleko. U prvi mah strahovalo se od ozbiljnijih posledica, pa je u akciju policijskih snaga bio uključen i medicinski helikopter.

Pljačkaši su pobegli i za njima se traga.

Zbog pokušaja pljačke na auto-putu između Bolonje i Modene, koji je važan saobraćajni čvor, transport je nekoliko sati bio blokiran a Italija podeljena na dva dela. Jutros, kako javlja agencija, saobraćaj se na ovom delu auto-puta odvija normalno u oba pravca.

Kurir.rs/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track