AMERIČKI NOVINARI SE GURALI DA SLIKAJU PUTINA I BAJDENA, OBEZBEĐENJE IH OTERALO: Gotovo je! Odlazite! VIDEO
Foto: Twitter/Printscreen

gurali se da slikaju

AMERIČKI NOVINARI SE GURALI DA SLIKAJU PUTINA I BAJDENA, OBEZBEĐENJE IH OTERALO: Gotovo je! Odlazite! VIDEO

Planeta -

Američki lider Džo Bajden i njegov ruski kolega Vladimir Putin sastali su se u Ženevi, u vili La Granž, a na samom početku samita, dogodila se jedna zanimljiva scena.

Naime, novinari i snimatelji su se gurali kako bi što bolje uhvatili dva lidera, koji su sedeli u društvu državnog sekretara Entonija Blinkena i ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova.

Situacija je postala neverovatno napeta između dve novinarske ekipe iz SAD i Rusije, prema rečima dopisnice CNN-a Kejtlan Kolins.

Ona je rekla da je došlo do nekih izmena i da svi članovi američkih novinarskih ekipa nisu uspeli da uđu u sobu, u kojoj se održava razgovor dvojice lidera u užem formatu.

"Rečeno nam je da je počelo i pre nego što su zapravo ušli u zgradu. Napolju je bilo guranja i vike, jer su svi ovi izveštači pokušavali da uđu unutra i vide kako dvojica lidera zajedno sede, iako naravno nisu svi novinari mogli da budu tamo", rekla je Kolins.

Međutim, obezbeđenje im je poručilo: "To je to, odlazite! Gotovo je!", što je bio znak da nema više snimanja.

Putin je prethodno zahvalio Bajdenu na inicijativi da se sastanu, na šta je američki predsednik odgovorio: "Uvek je bolje sastati se lice u lice".

Rekao je i da računa da će sa Putinom razgovarati o pitanjima iz sfera potencijalne saradnje, ali i nesuglasicama.

Prema njegovima rečima, američka strana pokušava da razjasni odnose sa Rusijom, gde postoje pitanja od obostranog interesa.

Putin je izjavio pred početak samita da u odnosima dve zemlje ima mnogo pitanja.

Očekuje se da će samit trajati oko 5 sati.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track