UZNEMIRUJUĆE Tri muškarca pogubljena u prestonici Jemena, osuđeni za NAJTEŽA KRIVIČNA DELA! Gledaoci sve snimali telefonima FOTO
Foto: EPA/YAHYA ARHAB

ŽELUDAC ĆE VAM SE PREVRNUTI OD PRIZORA

UZNEMIRUJUĆE Tri muškarca pogubljena u prestonici Jemena, osuđeni za NAJTEŽA KRIVIČNA DELA! Gledaoci sve snimali telefonima FOTO

Planeta -

Tri muškarca iz Jemena javno su ubijena u glavnom gradu Sani pod kontrolom pobunjenika nakon što su osuđeni za ubistvo dece.

Na dramatičnim fotografijama mogu se videti Ali Al-Nami (40), Abdulah Al-Makali (38) i Mohamed Arman (33) koji su odvedeni danas na glavni trg Tahrir u Sani.

Muškarci obučeni u plavu košulju i pantalone, prisiljeni su da legnu na tepih pre nego što su ubijeni u leđa od strane egzekutora u zelenoj uniformi sa crnim rukavicama.

Na jednoj fotografiji se čak može videti stražar kako se smeje dok egzekutor pred okupljenim gledaocima stavlja pištolj na leđa zatvoreniku.

Jemen, silovatlj, smrt, pogubljenje
foto: EPA/ YAHYA ARHAB

Ovo su prve javne egzekucije u Sani još od avgusta 2018. godine, kada su pobunjenici ubili trojicu muškaraca i obesili njihova tela o dizalicu zbog silovanja i ubijanja deteta.

Jemen, Sana, pogubljenje, smrt
foto: EPA/YAHYA ARHAB

Pobunjenici koje Iran podržava uložili su dosta napora u borbi protiv kriminala u oblastima pod kontrolom, koja uključuju veći deo severa zemlje.

Jemen, silovatelj, smrt, pogubljenje, Sana
foto: EPA/YAHYA ARHAB

Muškarci koji su danas pogubljeni osuđeni su za gnusne zločine. Abdulah Ali al-Mukali i Mohamed Arman, osuđeni su za silovanje i ubistvo osmogodišnjeg dečaka, dok je Al-Nami osuđen za ubistvo svoje tri ćerke od 7,12 i 14 godina, u junu 2019.godine, piše Dejli mejl.

Al-Nami je priznao da je davio svoje ćerke u cisterni za vodu, nakon što je njihova majka napustila dom nakon sporova koje je imala sa njim.

Nakon ubistva Al-Nami je umotan u tepih i vojnici su odneli njegovo telo sa trga.

Gledaoci su mogli da snimaju egzekuciju mobilnim telefonima i kamerama. Vojnici su tela druge dvojice osuđenika uvili u bele vreće i odneli ih.

Smrtna kazna je zakonska kazna u Jemenu, a na smrtu kaznu se osuđuju oni koji izvrše teška krivična dela poput ubistva, silovanja i terorizam.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja