OPUŠTENA ATMOSFERA: Ovako je Putin nasmejao Bajdena na samom početku samita u Ženevi VIDEO
Foto: EPA/DENIS BALIBOUSE

pred kamerama

OPUŠTENA ATMOSFERA: Ovako je Putin nasmejao Bajdena na samom početku samita u Ženevi VIDEO

Planeta -

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov američki kolega Džo Bajden sastali su se u Ženevi gde se održava samit na kome će razgovarati o brojnim važnim pitanjima.

Čini se da je samit počeo u dobrom raspoloženju jer su se obojica smejala pred kamerama.

U trenutku kada su novinari i snimatelji bili zamoljeni da izađu iz prostorije u kojoj se održava sastanak, Putin je uz osmeh nešto rekao Bajdenu nakon čega su se obojica nasmejala.

Inače, novinari su napravili pravu pometnju jer su se gurali kako bi napravili što bolje snimke, a onda ih je obezbeđenje zamolilo da izađu.

"Gotovo je, odlazite!", rečeno im je.

Džozef Bajden i Vladimir Putin sastali su se u Ženevi u vili La Granž, i to je njihov prvi zvanični susret kao dva predsednika.

Džo Bajden
foto: EPA-EFE/MIKHAIL METZEL/SPUTNIK/KREMLIN POOL

Pregovori će se sastojati iz tri dela. Prvo će se održati razgovor u uskom formatu, zatim pregovori u proširenom sastavu, a predsednici će se na odvojenim konferencijama obratiti javnosti nakon sastanka.

Vladimir Putin
foto: EPA/DENIS BALIBOUSE

Bivši ambasador SAD u Rusiji Majkl Mekfol izjavio je da Bajden ne želi da održi zajedničku konferenciju za novinare sa ruskim liderom jer je prošla, na kojoj je učestvovao Donald Tramp, bila užasna iz ugla „interesa Vašingtona“.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track