NERAZDVOJNI PRIJATELJI Penzioner je spasio goluba iz kandži mačke, od tada ga više ni na trenutak ne napušta VIDEO
Foto: Printscreen YT/Guardian News

stalni saputnici

NERAZDVOJNI PRIJATELJI Penzioner je spasio goluba iz kandži mačke, od tada ga više ni na trenutak ne napušta VIDEO

Planeta -

Stanovnik Bretanje Ksavijer Buge (80) ima stalnog saputnika - beli golub ne napušta ga šta god radio i gde god išao.

Kada 80-godišnjak ide da se vozi biciklom, veličanstveni beli golub se udobno smesti na njegovom šeširu. Kada petlja u svojoj radionici, ptica kljucka svrdla i eksere. Kada zaliva baštu, posmatra ga sa njegovog ramena.

Buge, penzioner iz severozapadne francuske regije Bretanja, sprijateljio se sa pticom koju je nazvao Blanšon (blanc, blanche na francuskom znači beo, bela) još dok je bila ptić i koja je svuda išla sa njim, sedeći mu na ramenu ili šetajući pored njega.

"Želja nam je da budemo zajedno jer je dobar osećaj", rekao je Buge, koji je pre penzije radio u trgovini građevinskim materijalom.

Prvi put su se sreli kada je Buge bio blizu svoje kuće i video sićušnog goluba, gotovo bez perja, kako pada na zemlju dok je pokušavao da pobegne od mačke. Vratio se kući misleći: "još jedno živo biće koje će imati loš dan".

Međutim, kada je svojoj ženi pomenuo šta je video, ona ga je pitala zašto nije pokupio pticu. Vratio se.

"Vratio sam se kući sa Blanšonom u džepu“, rekao je.

Ljudi ga često pitaju kako je uspeo da obuči pticu da bude tako pitoma, ali on kaže da tu nema trika, već samo uzajamno poštovanje.

Smatra da svaki čovek može da izgradi odnos sa životinjom.

"Treba da poštujete životinju zbog onoga što ona jeste - to je živo stvorenje koje deli Zemlju sa nama. Samo treba da budete strpljivi, da razumete kako žive i prilagođavaju se svom načinu života, jer će se prilagoditi vašem", zaključio je.

Kurir.rs/The Guardian

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track